Apie pasirengimą sezonui ir VDU komandos komplektaciją pasakoja VDU ekipos vyriausiasis treneris Arūnas Juknevičius.

- Kokie įvyko pasikeitimai komandoje per vasarą?

- Pasikeitimų daug nebuvo. Šiuo metu komplektuojame komandą, kadangi daugelis mūsų žaidėjų žaidžia LKL ir NKL čempionatuose. Turime suprasti, kad kai kurių žaidėjų klubai neišleis, neaišku kaip gali būti pavasarį, kai prasidės LKL ir NKL atkrintamos varžybos. Ar žaidėjai, kurias remtumėmės viso sezono metu, mums galėtų padėti sezono pabaigoje.

Iš viso mūsų universitete studijuoja 28 krepšininkai, kurie žaidžia LKL arba NKL čempionatuose. Vyksta atsirinkimo procesas. Žinoma, būtų lengviausia atsirinkti pagal tai, kas stipriausias ir kas geriausias, bet kaip ir sakiau, reikia nepamiršti, kad ne visi žaidėjai galės padėti viso sezono metu.

Pasikeitus Lietuvos studentų krepšinio lygos nuostatoms, mūsų komandoje galėtų žaisti ir daugiau krepšininkų, bet Mindaugas Kuzminskas išvyko į Ispaniją, Šarūnas Vasiliauskas taip pat pasirinko legionieriaus kelią, o Adas Juškevičius žaidžia Vokietijoje.

- Praeitais metais likote treti. Jūsų komandai tai nėra pats geriausias rezultatas. Kokie tikslai keliami šį sezoną?

- Čia labai daug loterijos. Teoriškai, pagal tą sudėti, ir, jeigu viskas gerai, tai, aišku, pretenduojame žaisti dėl pirmos vietos. Bet žinote, ne viskas visuomet klostosi, kaip nori. Pernai būdavo rungtynių, kai surinkdavome pajėgius žaidėjus, bet trūkdavo kažkokios pozicijos krepšininko, o kartai visai neturėdavome vidurio puolėjo. Nors čia dar nebūdavo pati didžiausia bėda, kartais pasitaikydavo, kad neturėjome nei vieno tikro įžaidėjo. Tad sezono metu turime spręsti įvairias problemas ir jeigu viskas bus gerai – kovosime tik dėl aukso.

- Kurias komandas įvardintumėte kaip pagrindinius konkurentus kovoje dėl LSKL čempionų titulo?

- Kaip ir paskutiniais metais, taip ir šiais – tiek MRU, tiek LSU. Šios komandos turi gerų žaidėjų, taip pat šias komandos sudaro vienos komandos pagrindas (žaidžiant NKL ar LKL čempionate). LSU žaidžia LKL ir studentų krepšinio lygoje beveik tokia pat sudėtimi. Tokios komandos gali gerai sužaisti kad ir su stipresnėmis komandomis, nes jos yra gerai susižaidę.

Šiaulių universiteto komanda taip pat turi galingą sudėti. Daugumą žaidėjų atstovauja Šiaulių „Šiaulių“ komandai. Šios komandos gal ir yra silpnesnės pagal pavardes negu mūsų ekipa, bet jos gerai susižaidusios, nes daugelis žaidėjų žaidžia viename klube. Bet tai yra ir privalumas, ir kartu trūkumas. Jeigu žaidėjų neišleis Šiaulių „Šiauliai“, tuomet ŠU komandai tikrai bus labai sunku surinkti pajėgią komandą. Tarkime, jeigu „LSU–Atletas“ žais LKL ir tuo metu jam reikėtų žaisti studentų lygoje, šiai komandai tai būtų tragedija.

- Kaip vyksta pasiruošimas sezonui?

- Ruoštis sezonui kaip komandai galimybių praktiškai neturime. Daugelis žaidėjų atstovauja savo klubams. Čia iš tiesų kaip rinktinė, šitie žaidėjai pas mus beveik nesitreniruoja.

- Pirmos rungtynes Jūsų komandai buvo sunkios. Atsilinkote 19 taškų, tačiau sugebėjote laimėti.

- Rungtynes pradėjome ne visai susikaupę, o varžovai labai gerai pataikė, buvo toks šaltas dušas pradžioje. varžovams pradėjus gintis aikšte, mūsų komanda užstrigo, dėl to varžovai susikrovė nemenką pranašumą rungtynių pradžioje. Trūksta dar susižaidimo, visas rungtynes ieškojau to penketo, kuris tą dieną galėtų geriausiai sužaisti. Kai viskas susigulėjo ir atsistojo į savo vietas - pasiekėme pergalę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)