Vis dėlto ši pergalė pareikalavo ir aukų – traumą patyrė rezultatyviausias „Vytauto“ krepšininkas LiAngelo Ballas. L. Ballas per minutę spėjo pramesti vieną tritaškį, kartą suklysti ir surinkti minus 2 naudingumo balus.

Jo 16-metis brolis LaMelo šiam mačui nebuvo registruotas.

Rashaunas Broadusas sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir tai padėjo „Vytautui“ 80:67 (13:13, 18:17, 22:16, 27:21) svečiuose susitvarkyti su „Juventus“.

Deja, bet pergale galėjo džiaugtis ne visi „Vytauto“ žaidėjai. L. Ballas vos žengęs į aikštę veržėsi link krepšio, tačiau susidūręs su varžovu nepatogiai nusileido ant parketo ir susižeidė čiurną. Nors amerikietis keitimo nenorėjo, sugrįžęs į gynybą sunkiai judėjo bei buvo priverstas sėstis ant atsarginių žaidėjų suolelio.

„Vytautas“ trečią kėlinį užbaigė spurtu 15:2 bei lemiamą ketvirtį pradėjo turėdami 7 taškų pranašumą (53:46). Sužaidus net 4 minutes ketvirtajame kėlinyje „Vytautas“ dar nebuvo pelnęs nė taško, o „Juventus“ tuo pasinaudojo ir sumažino atsilikimą iki 3 taškų (50:53).

„Juventus“ ekipa didelį smūgį prieniškiams sudavė, kai Maksimas Kornijenka pelnė tris taškus su nesportine pražanga. Per vieną ataką uteniškiai sumetė 4 taškus ir „Vytauto“ pranašumas ištirpo iki minimumo – 55:54.

Tačiau į tai „Vytautas“ atsakė Justo Sinicos tritaškiu, Eigirdas Žukauskas išprovokavo pražangą, o Simas Buterlevičius užsidirbo ir techninę pražangą. „Juventus“ ekipa užsidirbo po to dar vieną pražangą bei už kalbas buvo nubausti dar viena technine pražanga.

Po šios atkarpos „Vytauto“ pranašumas išaugo net iki 10 taškų – 66:56. Po to „Vytautas“ atgal nebesižvalgė ir iškovojo sudėtingą bei labai svarbią pergalę.

Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Rashaunas Broadusas vedė „Vytautą“ į pergalę, pelnęs 17 taškų. Taip pat nuo suolo pakilęs Egidijus Dimša prie komandos pergalės pridūrė 16 taškų. Po 12 taškų atseikėjo Eigirdas Žukauskas ir Justas Sinica.

„Juventus“ gretose išsiskyrė M. Kornikenka bei Dino Pita. Abu legionieriai pasižymėjo po 12 taškų. Dovis Bičkauskas pridėjo 11, Karolis Guščikas – 10, o Mindaugas Kupšas tenkinosi 9 taškais.

Abi komandos rungtynes pradėjo itin slogiai. „Juventus“ pirmus taškus iš žaidimo pelnė sužaidus kiek mažiau negu 5 minutes, kai „Vytautas“ pirmuosius taškus iš žaidimo pelnė likus žaisti kiek daugiau negu 4 minutes pirmajame kėlinyje.

Per pirmąjį kėlinį komandos pelnė po 13 taškų. Nors antrajame ketvirtyje komandų puolimas įsivažiavo, po pirmosios rungtynių dalies prieniškiai turėjo minimalų pranašumą – 31:30.

„Vytautas“ po pertraukos atrodė šiek tiek geriau ir greitai įgijo 4 taškų pranašumą – 38:34. Vis dėlto „Juventus“ krepšininkams toks prieniškių šeimininkavimas jų arenoje nepatiko. Uteniškiai surengė 10:0 spurtą ir iškart perėmė rungtynių iniciatyvą (44:38). Vis dėlto prieniškiai susigrąžino iniciatyvą, sužaidė sėkmingas tiek trečiojo kėlinio, tiek ketvirtojo kėlinio pabaigas ir pirmą kartą šį sezoną palaužė „Juventus“ ekipą.

„Vytautas“ šiame susitikime metė kur kas daugiau baudų metimų negu jų varžovai. Prieniškiai iš 24 baudų metimų realizavo 19 (79 proc.), kai aikštės šeimininkai iš 10 pataikė 8 (80 proc.). Svečiai taip pat užtikrintai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 40:32.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)