Kauno „Žalgiris“ (5 pergalės/6 pralaimėjimai) namuose 83:75 nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ (6/5).

Pasakyti, kad ketvirtadienio vakaras klostėsi permainingai, būtų menka.

Rungtynių pradžioje Nemuno saloje kartais buvo taip tylu, kad girdėjosi, kaip šaukia Š. Jasikevičius. Bet trečiame kėlinyje po trenerio ir sirgalių pyktį sukėlusio teisėjų sprendimo jau drebėjo „Žalgirio“ arenos stiklai.

Pirmame kėlinyje žalgiriečius į kalėdinį vyniojamąjį popierių vystė Georgios Printezis, sužlugdęs išankstinį šeimininkų gynybos planą. Kauniečiai nusprendė rizikiuoti ir atsitraukti nuo Graikijos veterano, o pastarasis smeigė 4 tritaškius ir per pirmą kėlinį surinko 14 taškų. Iš viso per dešimt minučių „Olympiakos“ pataikė net 7 tolimus metimus iš 8.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ varžovus 4 minutes laikė suėmęs už gerklės, neleisdamas rezultatyviai užbaigti nė vienos atakos. Davido Blatto ekipa per paskutines 20 min. pelnė mažiau taškų nei per pirmas 10, o G. Printezio sąskaita iki mačo pabaigos tepapilnėjo 4 taškais.

Jei antrą ketvirtį tritaškiu sulig sirena užbaigė Janis Strelniekas, trečiame tą patį taikliu dvitaškiu padarė N. Woltersas.

Pirmoje rungtynių dalyje svečiai iš Pirėjo pirmavo 13 taškų persvara, antroje priekyje dviženkliu skirtumu jau buvo Š. Jasikevičiaus auklėtiniai.

Visus patirtus išgyvenimus „Žalgirio“ vairininkas sudėjo į vieną žodį.

„Viskas buvo prieš mus, bet laimėjome. Fantastiška pergalė. Vyriškiausia iš visų šiame sezone“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Treneris pripažino, kad jo pagrindinė gynybos sistema neveikė. Ir neveikė jau ne pirmą kartą.

„Šią sistemą naudojame nuo pirmos sezono dienos, ir, kalbant sąžiningai, šiemet ji nefunkcionuoja. Bandome daryti korekcijas. Bet šiandien rungtynių metu turėjome koreguoti ir planą „B“, ir net planą „C“.

Už kiekvieną klaidelę buvome baudžiami tritaškiais. O pats „Olympiakos“ per du kėlinius puldamas nesuklydo nė karto. Tai reiškia, kad agresijos ginantis nebuvo jokios. Bet kosmosas ir tai, kaip šitokią komandą po pertraukos privertėme suklysti 16 sykių. Viskas prasidėjo nuo Brandono Davieso veiksmų, gynyba besikeičiant dengiamaisiais davė mums pranašumų. Dar ir fanai prisidėjo. Tokio garso arenoje neprisimenu nuo praėjusio sezono Eurolygos ketvirtfinalio serijos, man net vieną ausį pradėjo skaudėti“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Daugiausiai decibelų tribūnos sugeneravo po paties šeimininkų stratego techninės pražangos trečiame ketvirtyje. Iškart po jos sekė „Žalgirio“ spurtas 12:0.

Ar taip mobilizavo trenerio pražanga?

„Tai aišku, – juokėsi Š. Jasikevičius. – Problema ta, kad esame šiauriečiai. Reikia visiems išmokti anksčiau užsivesti, reikia fanams anksčiau pradėti alų gerti.“

Krepšinis.lt paklaustas, ar arbitrų sprendimai nepriminė jam užkulisinių mūšių su „Olympiakos“ praėjusio sezono ketvirtfinalio serijos pradžioje, kuomet apie teisėjavimą kalbėta net daugiau nei apie patį žaidimą, Š. Jasikevičius surimtėjo ir apgalvojo atsakymą.

„Ne, nemanau. Žinome Eurolygos sistemą, kaip jie skiria teisėjus. Normaliu atveju, dirba du patyrę, aukštai reitinge esantys arbitrai ir vienas besimokantis. Bet pernai mes dviejų patyrusių negaudavome. Šiemet – jau kitaip, po praėjusio sezono Eurolygoje „Žalgiris“ labiau gerbiamas. O keistesnių švilpukų visada pasitaikys. Bet tai suprantama. Nei aš viską idealiai darau, nei mano žaidėjai, nei teisėjai“, – samprotavo specialistas.


Juokas jam vėl užėjo išgirdus klausimą, ar Antanas Kavaliauskas būtų pradėjęs rungtynes, jei sveikas būtų komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Jankūnas pas mus didžiulė žvaigždė, negalime jo į starto penketą neleisti, – kvatojosi Š. Jasikevičius. – O Antanas žaidė super rungtynes. Kol kas jo sezonas labai solidus, ir šiandien jis kartais dominavo žaisdamas nugara į krepšį. Nežinau, ar tai susiję su jo žaidimu sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, reikia jo klausti, bet universalumas – tik dar vienas jo privalumas.“

Trenerio komplimentų taip pat užsitarnavo B. Daviesas, padėjęs stabdyti varžovų perimetro žaidėjus, 19 taškų surinkęs ir rezultatyviausiai žaidęs Marius Grigonis. Bet labiausiai giriamas buvo 14 taškų pelnęs, 7 kamuolius atkovojęs ir 6 rezultatyvius perdavimus atlikęs N. Woltersas.

„Iš pradžių visi trys įžaidėjai atrodė slogiai, o antroje pusėje suradome vedlį. Nate'as žaidė fantastiškai“, – patenkintas buvo Š. Jasikevičius.

Apibendrindamas vakaro įspūdžius, jis kone pirmą kartą šiame sezone apie ateitį prakalbo neslėpdamas optimizmo.

„Čia buvo ne šiaip pergalė, o tikrai labai vyriška. Pirmoje pusėje varžovų tritaškiai kirto mums per galvas. Bet po pertraukos žaidėjų atsidavimas buvo visai kitoks. Nepalūžti ir kibti į atlapus – subrendusių žaidėjų savybė. Norint kažką pasiekti, reikia išmokti perlaužti rungtynes. Pavyko, ir tai – labai geras ženklas. Tikėkimės, kad ir toliau taip gerinsime žaidimą“, – sakė treneris.

Kauniečiams ketvirtadienį vis dar teko verstis be traumuoto P. Jankūno,„Olympiakos“ gretose nerungtyniavo susižeidęs buvęs žalgirietis Axelis Toupane'as, taip pat Dimitris Agravanis.

Po savaitės „Žalgiris“ lankys Eurolygos naujoką Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)