Nutarimo projekte, kuris buvo teikiamas trečiadienio Vyriausybės posėdžiui, iš pradžių numatyta nuo kitos savaitės leisti visus renginius stebėti iki 2 tūkst. žiūrovų, kurie turės vadinamąjį Galimybių pasą arba renginio vietoje atliks COVID-19 tyrimą ir gaus neigiamą atsakymą.

Vis dėlto projektas buvo pakoreguotas – iš jo išbraukti uždarose patalpose vykstantys renginiai.

Kaip numatyta mėnesio pradžioje, uždarose erdvėse rengiamas sporto varžybas nuo gegužės 24 d. galės stebėti iki 500 Galimybių paso turėtojų, jei jie užims ne daugiau kaip 75 proc. sėdimų vietų konkrečioje arenoje.

Sveikatos apsaugos ministerijos paruošta nutarimo korekcija trečiadienį nustebino dalį ministrų.

„Man atrodo, kad norėjome suvienodinti žiūrovų skaičius renginiuose, nes naujesnėje nutarimo versijoje liko tik atviros erdvės“, – Vyriausybės posėdžio metu aiškinosi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Premjerė Ingrida Šimonytė žadėjo nuo birželio „sušukuoti“ po kelis kartus perrašomas karantiną reglamentuojančio Vyriausybės nutarimo pataisas, tarp kurių, panašu, klaidžioja ir patys Vyriausybės nariai.

„Būtų gerai, jei nepradėtume posėdyje improvizuoti. Dedame keitimą ant keitimo, kartais patiems sunku viską prisiminti, apie ką vyko diskusijos. Prašyčiau kitą savaitę susitarti dėl uždarų patalpų renginių režimo, kur gali būti du tūkstančiai, kur negali. Kitos savaitės nutarimas turėtų „sušukuoti“ visus nutarimus, kaip bus nuo birželio 1 d.“, – replikavo I. Šimonytė.

Po posėdžio vykusioje spaudos konferencijoje paklausta, kodėl Vyriausybė nesiryžo plačiau atverti uždarose patalpose vykstančių renginių durų publikai, ministrė pirmininkė sprendimo nemotyvavo, tik teigė, jog anksčiau siūlyta eksperimentinių renginių, prieš kuriuos žiūrovus testuoja organizatoriai, „formuluotė buvo kebli“.

Lietuvos sporto padangėje tokie Vyriausybės manevrai kol kas aktualiausi į finalinę sezono stadiją įžengusio krepšinio atstovams.

Delfi pasiteiravus daugiausia sirgalių į tribūnas prieš karantiną pritraukdavusio Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno nuomonės, jis teigė, jog klubas buvo pasiruošęs reaguoti į teisės aktų pokyčius ir būtų užtikrinęs žiūrovų testavimo renginio vietoje galimybę.

„Darbų labai daug, viskas nauja. Suprantame, kad iš karto viskas neveiks nepriekaištingai. Bet eisime koja kojon su visomis naujovėmis, kad tik į areną galėtume priimti daugiau žmonių. Nebijome, viską padarysime, kas prašoma.

Būtume parūpinę greitųjų testų prie arenos įėjimų, kad kiekvienas galėtų išsitirti. Galvojome, kad didžioji dalis žiūrovų visgi ateitų jau su Galimybių pasu ir testų jiems nebereikėtų“, – kol kas nematerializuotą galimybę pakviesti iki 2 tūkst. sirgalių į „Žalgirio“ areną komentavo Lietuvos čempionų klubo vadovas.

„Žalgiris“ nuo ketvirtadienio pradės prekiauti bilietais į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynes su Utenos „Juventus“ – siūlys jų įsigyti 500 Galimybių paso turėtojų. Pirmasis mačas Kaune vyks ateinantį pirmadienį.

Priimti žiūrovus į uždarose patalpose vykstančias varžybas ir toliau bus galima pastarosiomis savaitėmis galiojusia tvarka – nepriklausomai nuo galimybių paso, tribūnose leidžiama susirinkti iki 150 žmonių.

Atvirose erdvėse vykstančias sporto varžybas nuo kitos savaitės galės stebėti iki 300 žiūrovų arba ne daugiau kaip 2 tūkst., jei organizatoriai priims tik paskiepytus, koronavirusu persirgusius ar neigiamą testo atsakymą turinčius žiūrovus.

Trečiadienį Vyriausybė taip pat numatė išimtį gyvūnų parodoms – jų dalyviams ir žiūrovams negalios reikalavimas stebėti renginį tik iš sėdimų vietų.

Šis apribojimas iš esmės užkerta kelią mėgėjiškiems sporto renginiams, kurie, kitaip nei aukšto meistriškumo varžybos, iki šiol vis dar lieka karantino užribyje. Tiesa, nuo ateinančio pirmadienio mėgėjų varžybos galės vykti atvirose erdvėse, jei jose dalyvaus tik Galimybių paso kriterijus atitinkantys asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)