„Kalbant apie „Žalgirio“ sporto areną, tai yra tiesiog Ūkio banko finansuotas/finansuojamas projektas, be abejo, jis yra banko akiratyje“, - teigė V. Vasiliauskas.

Kitokia situacija yra su ore pakibusia „Žalgirio“ krepšinio komanda. Anot V. Vasiliausko, laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Ąžuolas Audickas prie komandos valdymo niekaip negali prieiti.

„Laikinasis administratorius tikrai negali turėti jokių reikalų su „Žalgirio“ krepšinio klubu, nes Ūkio banką su klubu sieja pagrindinis akcininkas, paskolos bei reklamos sutartys“, - aiškino V. Vasiliauskas.

Primename, kad antradienį Lietuvos bankui apribojus Vladimirui Romanovui priklausančio Ūkio banko veiklą, nežinioje atsidūrė ir Lietuvos krepšinio lygos čempiono Kauno „Žalgirio“ klubo ateitis.

„Žalgiris“ oficialiai priklauso Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG). Lapkritį Ūkio bankas suteikė „Žalgiriui“ suteikė 5,2 mln. litų paskolą. Už šią paskolą VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ įkeitė UAB „A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras“ akcijas - iš viso 51,840 vienetų, kurių nominali vertė 5,2 mln. Lt. Šio įkeisto turto savininkas - Ūkio banko investicinė grupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)