Pasak V. Romanovo, kuris šį kartą nevengė ir istorijos temos, „Borisas Jelcinas ir Jegoras Gaidaras įgyvendino 500 dienų programą, pagal kurią visas sąjungines respublikas (ir Lietuvą? - DELFI) su KGB pagalba atskyrė nuo Rusijos.

Pateikiame V. Romanovo tekstą, publikuojamą portale kaunodiena.lt.

Sveikinu „Žalgirio“ fanus su pirma pergale LKL finale. Puiku, kad Lietuvos rinktinės nariai pagavo žaidimo ritmą, nors iškrypėliai jau trynė rankas, kai sezono pabaigoje praradome du pagrindinius žaidėjus – Sonny Weemsą ir DeJuaną Collinsą, kuriam ne vieną kartą sakiau: nustok draugauti su vilniečiais. Vėliau krepšininkas prisipažino viename interviu, kad ne tuos draugus pasirinko.

Aš nepavargsiu kartoti – teisėjai yra tokia pati vertybė, kaip ir Lietuvos krepšininkai. Tačiau kai juos šantažuoja ir verčia vergais, tai žudo Lietuvos sportą ir kultūrą. Šito negalima nepastebėti ir jų atiduoti į išsigimėlių rankas. Apie tai nenustosiu kalbėti: iškrypėliai bando paveikti ne tik teisėjus, bet ir žaidėjus, trenerius ir savo melu klaidina visuomenę – tai jų niekingas biznis.

Jų vadinamieji herojai juos maitina. Tokie kaip Antanas Guoga, Tautvydas Barštys, kiti vadinamieji verslininkai ar generolai su asilo protu, kurie leidžia apvaginėti valstybę, laikomi „elitu“, parazituojančiu Lietuvos sąskaita.

Kaip tokių žmonių nevadinti iškrypėliais, jeigu jie, siekdami apgauti žmones, arba apsimeta, arba tikrai nesupranta, apie ką aš šneku ir darau. Galima vieną kartą nesuprasti, bet ne nuolat iškreipti mano žodžius. Mano tikslas – ne teisėjus kaltinti, o parodyti tuos, kurie juos šantažuoja ir įstumia į vergiją. Noriu sugriauti tokią sistemą.

O jeigu jie prakalbo apie Darių Maskoliūną, tai po jo atleidimo komanda be trenerio laimėjo dvejas LKL finalo rungtynes, nors Jono Vainausko „protas“ sakė, kad tai neįmanoma. Noriu paklausti: kai prieš trejus metus pamačiau, kad D. Maskoliūnas ir jo asistentas G. Markevičius poroje su savo sugyventine D. Kamarauskiene iš „Kauno dienos“ vykdė tikrą propagandą su fanais prieš klubą ir mane, atvirai ir primityviai dirbo iškrypėlių naudai, tai ar reikėjo laukti galutinio komandos žlugimo? Buvo kuriamas mitas, kad aš viską griaunu, todėl juos ir išmečiau. Jeigu jie būtų buvę geri specialistai ir teikę nors mažą viltį laimėti LKL finalą, galėjau kentėti iki sezono pabaigos.

Kai pats treneris sako: „Atleisk, aš jų kareivis“, ką man beliko daryti? Teko kovoti ir pačiam nuteikinėti komandą. Atsimenu, tada man klubo direktorius pasakė: „Viskas – mums matas“, – ir pabėgo. Aš likau vienas su komanda. Jeigu neįveiktume „Lietuvos ryto“, apkvailinti žmonės mane sudraskytų.

Ačiū žaidėjams, kad jie mane suprato. Šoumenai visada nuteikia prieš tuos žmones, kurie jiems nepasiduoda ir nežaidžia pagal jų taisykles.

Kita istorija su „Maccabi“. Likus savaitei iki rungtynių su „Žalgiriu“, atvyko treneris, kuris dirba Tel Avivo klubui ir „mokė“ S. Weemsą metimo technikos. Rezultatas siaubingas – nulis taškų per kelias rungtynes. Ne veltui „Maccabi“ vyriausiasis treneris D. Blattas sakė, kad jo užduotis – išjungti S. Weemsą iš žaidimo. Ir išjungė. Šitą istoriją iškrypėliai vėl vadina mįslinga.

Ir dar viena pastaba. Aš neprisimenu, kada turėjau apsaugą, išskyrus vairuotoją su ginklu. Nieko nebijau, todėl, kad mane tiesa saugo. Nebijau ir tų žmonių su plakatais ir žvakutėmis, kuriuos apkvailino ir toliau bando kvailinti. Man belieka tik jų pagailėti. Šitą scenarijų bandyta pakartoti ir praėjusį sezoną, kai teko veltis net į muštynes rūbinėje dėl keleto krepšininkų, kurie nežaidė visa jėga. Tada jie atvyko į rungtynes ne su komanda autobusu, o savo automobiliais be trenerio leidimo, kas pažeidžia klubo taisykles. Tada supratau, kad čia kažkas ne taip.

Aš ne pirmus metus sporte ir nebijau pasakyti, kad yra klubų, kurie nevengia siekti pergalės bet kokia kaina, kas griauna sportą ir yra apgaulė. Dėl pralaimėtų rungtynių kuban">Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandai, kai „Žalgirio“ krepšininkai nepanoro žaisti, mūsų klubas negavo 2 mln. litų pelno. Man ne paslaptis, kokias technologijas iškrypėliai panaudojo, kad VTB Vieningos lygos finalo ketverto varžybos vyktų ne Kaune, o Vilniuje.

Vienu atveju iškrypėliai buvo teisūs: sekmadienį buvo linksma pilnoje „Žalgirio“ arenoje. Šiame sezone „Lietuvos rytas“ dar nė sykio neįveikė „Žalgirio“. Sąžiningoje kovoje jie niekada nesugeba laimėti. Laikas įjungti savo niekingą protelį tiems, kurių profesija – melas ir šantažas.

Ne Romanovas, o iškrypėliai stebina savo melu visur. Netgi sporte jie kursto neapykantą tarp tautų ir šalių, kad apkvailinę, apgaudinėtų ir valdytų. Dėl to jie turėjo susivienyti į gaują su užsienio žiniasklaida ir bendromis jėgomis išsilaikyti melo erdvėje.

Jie pirmieji metėsi kaip musės prie medaus prie VTB Vieningos lygos prezidento S. Ivanovo, siūlydami savo paslaugas. Laikas suprasti: Rusija neturi jokių interesų mūsų šalyje, išskyrus tai, kad Lietuva tvarkingai atsiskaitytų už dujas ir naftą. Anksčiau mokėjo 10 rublių, dabar 600 JAV dolerių už nustatytą vienetą. B. Jelcinas ir J. Gaidaras įgyvendino 500 dienų programą, pagal kurią visas sąjungines respublikas su KGB pagalba atskyrė nuo Rusijos. Kai tik atsiras interesų, iškrypėliai pirmieji puls ištikimai komjaunuoliškai tarnauti Rusijai, kaip tarnauja Vakarams, o ne Lietuvai ir siunčia kareivius į svetimus karus, nustekendami savo šalies biudžetą ir ją paversdami vis skurdesne ir skurdesne.

Todėl tam vadinamajam „elitui“ aš labai trukdau ir jie stengiasi mane visur parodyti kvailiu, tačiau jiems taip nesiseka, kad jie iš pasiutimo patys tapo tikrais kvailiais. Dievas žymi tokius žmones.

DELFI už šio teksto turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi autoriaus nuomonė!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)