„Aš manau, kad tai buvo geros rungtynės, kurios turėjo patikti žiūrovams. Mes tikrai nežaidėme blogai – buvome kieti ir greiti. Tačiau paskutiniame kėlinyje mes paleidome kontrolę iš savo rankų“, – kalbėjo Kurtis.

Verta pažymėti, kad žaidimo kontrolę iš savo rankų vilniečiai paleido dar anksčiau – trečiajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 9 taškų skirtumu ir varžovus nesėkmingai buvo priversti vytis iki pat finalinės sirenos.

„Pačiais atsakingiausiais momentais mes nepataikėme patogių metimų. Apskritai ALBA surinko pernelyg daug lengvų taškų, jiems suteikėme pernelyg daug antrųjų šansų. Varžovai buvo labai greiti, žaibiškai bėgo per aikštelę“, – aiškino R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ pasirodymą šiose rungtynėse buvo linkęs pagirti ir ALBA treniruojantis ispanas Aito Garcia Renesesas.

„Sudėtinga pergalė, nes varžovai demonstravo kokybišką krepšinį. Pirmoje pusėje turėjome daug problemų, kai kurie žaidėjai ėmė jausti pralaimėjimo baimę. Tačiau mes negalime taip galvoti. Mes negalime bijoti pramesti ir pralaimėti. Mes pasikalbėjome apie tai pertraukos metu, žaidėjai išklausė patarimų. Pavyko išspręsti problemas ir laimėti – viskas juk negali būti tobula“, – pažymėjo treneris.

Po šio mačo „Lietuvos rytas“ (1/3) A grupėje užima ketvirtąją vietą, kol kas lenkdamas po tiek pat pergalių turinčias Bilbao „Retabet Basket“ ir Belgrado „Partizan“ komandas. ALBA (3/1) komanda yra pirma, o lyderiauja visas ketverias rungtynes laimėjusi Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa.

„Limoges“ (2/2) krepšininkai, su kuriais kitą savaitę namie žais „Lietuvos rytas“, yra treti.

C grupės turnyro lentelė:

1.Lokomotiv440321:287
2.ALBA431336:311
3.Limožo CSP422316:310
4.Lietuvos Rytas413341:347
5.Bilbao413362:379
6.Partizan413344:386

Į Europos taurės turnyro TOP-16 etapą pateks keturios geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)