„Mano sutartyje buvo įrašytas punktas, kad, komandai netekus trenerio arba įvykus stichinei nelaimei, sporto direktorius laikinai užima šį postą. Turiu atlikti tai, kas parašyta sutartyje“, – sakė V. Masalskis.

Praėjusią liepą sporto direktoriumi tapęs buvęs „Žalgirio“ žaidėjas, Kauno komandos garbę gynęs 1972-1985 metais, negalėjo pasakyti, kiek laiko jam teks atlikti naujas funkcijas. Ketvirtadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ jam talkins asistentai Algirdas Milonas bei Mindaugas Brazys.

Primename, kad Lietuvos čempionų klubas atleido vos mėnesį naujajame sezone ekipai vadovavusį Elią Zourą, su kuriuo kontraktas metams buvo pratęstas praėjusį birželį, bei jo padėjėją Elią Kantzourį. Su „Žalgirio“ stratego kėde siejamas Lietuvos rinktinės vairininkas Kęstutis Kemzūra ketvirtadienį dar kartą patikino, jog nėra gavęs pasiūlymo iš laikinosios sostinės ekipos.

Beje, praėjusį pavasarį per LKL finalo seriją V. Masalskis negailėjo kritikos E. Zourui, gėdindamas jį dėl „pasibaisėtinos“ žaidėjų rotacijos ir pataikavimo klubo savininko įnoriams.

– Nors minėjote, kad jūsų sutartyje buvo numatyta galimybė perimti komandos vairą, tokiam įvykių posūkiui iš anksto turbūt neįmanoma pasiruošti? - DELFI ketvirtadienį paklausė V. Masalskio.

– Na, aš nuo pat pradžių buvau su komanda, stebėdavau visas treniruotes, todėl žinau, kokie yra deriniai, žaidimo sąveikos. O treneriu šiandien juk netapau pirmą kartą gyvenime – juo esu dirbęs 24 metus. Todėl baimės jokios nėra, tik atsakomybė didelė. Laukia dvikovos Lietuvos krepšinio lygoje, nežinau, ar spės surasti naują trenerį iki kitų Eurolygos rungtynių...

– Ar matote žalgiriečių žaidimo niuansų, kuriuos reikėtų pakeisti, o gal viskas, ko trūksta smarkiai per vasarą pasikeitusiai komandai, tėra laikas?

– Kiekvienas treneris turi savo filosofiją: tarkime, Jonas Kazlauskas – vienokią, Rimas Kurtinaitis – kitokią. Kiekvienas turi savo nuomonę, ir aš tam tikras smulkmenas įsivaizduoju kitaip nei E. Zouros.

Pažiūrėkime į J. Kazlausko komandą (Maskvos CSKA – DELFI) – dėl Europos čempionato ruošiantis sezonui ji taip pat neturėjo 7 žaidėjų. Vadinasi, mūsų situacija buvo panaši, bet žaidimas dabar skiriasi. Pagal tą filosofiją, kuria rėmėsi E. Zouros, pasiruošti sezonui jam turbūt reikia kokių 3 mėnesių. O dėl to, kad jo asistentas (E. Kantzouris – DELFI) vasarą neįvykdė duotų nurodymų, E. Zourui turbūt išties pritrūko laiko. Jis yra treneris, mėgstantis naudoti labai daug schemų, kurioms išmokti reikia laiko. Sakyčiau, kai ką galima daryti paprasčiau.

– E. Zourui už anksčiau laiko nutrauktą kontraktą turbūt reikės sumokėti solidžią kompensaciją?

– To aš nežinau – reikėtų klausti klubo vadovų. Į tokius klausimus aš nesikišu, atlieku tai, kas parašyta mano sutartyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją