Nors praėjusiose Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvos rinktinė liko tik devinta, ji kartu su Ispanija, Prancūzija ir Serbija pateko į pajėgiausią, pirmąjį, krepšelį. Tai automatiškai reiškia, kad šios komandos atrankos metu tarpusavyje nesusitiks.

Tuo metu čempionų titulą ginsiantys Slovėnijos krepšininkai atsidūrė antrame krepšelyje – kaip ir Graikija, Kroatija bei Rusija.

Iš viso atrankos varžybose dalyvaus 32 komandos. Jos pirmadienį, liepos 22 dieną, 13 val. 15 min. Miunchene bus suskirstytos į grupes pagal aštuonis krepšelius.

Pagrindinis 2021-ųjų turnyras vyks rugpjūčio 17-29 dienomis Kelne, Milane, Tbilisyje ir Prahoje – miestuose, kurie priims keturias čempionato grupes, o visos atkrintamosios varžybos bus surengtos Vokietijos sostinėje Berlyne. Taigi šių keturių šalių komandos jau turi kelialapius į čempionatą, kuriame iš viso varžysis 24 ekipos.

Atranka į 2021-ųjų čempionatą prasidės šią žiemą, FIBA ir toliau organizuos „langus“ klubinio sezono metu.

Paskutinį sykį Europos čempionatas Vokietijoje vyko dar 1993-iaisiais. Tuomet Lietuva nesugebėjo prasibrauti į pagrindinį turnyrą, o čempionais tapo šeimininkai vokiečiai.

Primename, kad prieš šių metų pasaulio čempionatą lietuviai buvo antrame krepšelyje, bet burtų keliu sau į kompaniją gavo tokius varžovus iš 3, 6 ir 7 krepšelių, kad maža nepasirodė – Australiją, Kanadą, kurios abi gali suburti savo sudėtis vien tik iš NBA žaidėjų, ir Senegalą.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)