Penktadienį pirmame pusfinalyje jėgas išbandys Rusijos klubai – Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ (transliacijos pradžia 18.50 val.), o antrajame ietis sukryžiuos Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ (21.50 val.). Šių porų favoritėmis vadinamos Maskvos ir Stambulo komandos. „Lokomotiv Kuban“ ir „Laboral Kutxa“ patekimas į finalo ketvertą – staigmena.

Rungtynės dėl trečiosios vietos (17.50 val.) ir finalas (20.50 val.) vyks sekmadienį. Iš finalo ketverto dalyvių Eurolygoje yra triumfavę tik CSKA krepšininkai. Jie elitinį žemyno turnyrą laimėjo šešis kartus, bet pastarąjį kartą jau senokai – 2008-aisiais. Maskviečiai ilgai negali laimėti šio trofėjaus, nors nuolat turi didžiausią biudžetą.

Rusijos komandos tarpusavyje finalo ketverte kovos pirmą kartą. Šį sezoną Maskvos ir Krasnodaro ekipos dukart galynėjosi VTB Jungtinės lygos varžybose ir pasidalijo po pergalę. „Lokomotiv Kuban“ suklupo namie 65:77, bet nugalėjo varžovus svečiuose 94:88.

CSKA yra rezultatyviausias Eurolygos klubas (pelno vid. 90,7 taško), taikliausiai meta tritaškius (42,3 proc.), pataiko daugiausia tolimų metimų (vid. 10). CSKA įžaidėjas Nando de Colo išrinktas naudingiausiu turnyro krepšininku. Maskviečiams vis dėlto gali būti nelengva pralaužti varžovų gynybą. „Lokomotiv Kuban“ krepšininkai demonstruoja geriausią gynybą turnyre (praleidžia 70,45 taško).

Krasnodaro ekipos strategas graikas Georgios Bartzokas yra anksčiau tapęs Eurolygos čempionu su Pirėjo „Olympiacos“. Jo tėvynainis CSKA treneris Dimitris Itoudis ne sykį triumfavo elitinėse žemyno varžybose su Atėnų „Panathinaikos“, bet jis tada buvo Željko Obradovičiaus, kuris dabar diriguoja „Fenerbahce Ulker“ krepšininkams, asistentas.

„Fenerbahce Ulker“ su Vitorijos komanda šį sezoną tarpusavyje nežaidė, bet prieš tai akis į akį susitiko ketverius metus iš eilės. Tada iš aštuonių mačų net šešiuose pajėgesnis buvo baskų klubas.

Ž. Obradovičiaus auklėtiniai šį sezoną su CSKA iškovojo daugiausia pergalių – 22 iš 27. „Fenerbahce Ulker“ ir „Laboral Kutxa“ geriausiai iš visų komandų ginasi prie tritaškio linijos – rugtyniaudami su šiais klubais jų varžovai iš toli atakuoja prasčiausiu procentu (atitinkamai 30,9 ir 32,7).

Traumas išsigydė abiejų ekipų vieni iš lyderių – Stambulo komandos aukštaūgis Janas Vesely ir baskų ekipos gynėjas Fabienas Causeuras. „Laboral Kutxa“ gretose yra latvis Davis Bertanis.

„Fenerbahce Ulker“ neturi ryškaus puolimo lyderio, o „Laboral Kutxa“ klube pirmuoju smuiku griežia antrą jaunystę išgyvenantis Ioannis Bourousis. Jis renka 14,6 taško, atkovoja 8,9 kamuolio, atlieka 2,3 rezultatyvaus perdavimo. Beje, Ž. Obradovičius su keturiomis skirtingomis komandomis stipriausią Europos turnyrą laimėjo net aštuonis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)