Dvi pergales, kaip ir žalgiriečiai, susirinko ir Vitorijos „Baskonia“ (17-15), kuri turi tarpusavio pranašumą (1-1, +16 taškų) ir dėl to yra užkėlusi vieną koją ant minėto orlaivio trapo.

Baskus kauniečiai gali aplenkti tik tokiu atveju, jei jie per paskutinius du turus, kai susikaus su Vilerbano ASVEL (namuose) ir Pirėjo „Olympiakos“ (svečiuose), bent vieną kartą paslys.

„Gaila, bet ne viskas nuo mūsų priklauso“, – pripažįsta ir treneris Kazys Maksvytis.

Tiesa, variantų, kaip prasibrauti į taip trokštamą aštuntuką, yra ir daugiau. Vienas pagrindinių dabar – sulaukti vieno arba dviejų Stambulo „Fenerbahče“ (18-14) pralaimėjimų.

Dimitrio Itoudžio auklėtiniams liko susitikimai su Stambulo „Anadolu Efes“ (namuose) ir Belgrado „Crvena zvezda“ (svečiuose).

Lenktyniaujant su „Fener“ klubu „Žalgirio“ pusėje – tarpusavio persvara (1-1, +12). Kita vertus, sunku tikėtis, kad esant tokiai mėsmalei, sezono pabaigoje tik šios dvi komandos finišuos turėdamos vienodą balansą. O į peštynes įsivėlus daugiau interesantų žalgiriečių popieriai galėtų suprastėti, nebent ta trečia ginčo dalyvė būtų „Baskonia“.

Baskai stambuliečius pranoko abu kartus (2-0, +29), tad ir šoktų aukščiausiai. Žaliai-balti šios trijulės dispute rikiuotųsi antras, o „Fenerbahče“ atsidurtų už borto.

Visai kitaip reikalai pakryptų tuo atveju, jei prie prisijungtų Belgrado „Partizan“ krepšininkai, kuriems „Žalgiris“ nusileido abusyk (0-2, -25 taškai). Partizaniečių tvarkarštyje – mačai su „Monaco“ (svečiuose) ir Atėnų „Panathinaikos“ (namuose).

Ir paskutinis žalgiriečių taikinys – kitą savaitę į Nemuno salą užsuksiantis Tel Avivo „Maccabi“ (19-13). Karščiausias šiuo metu Eurolygos klubas fiksuoja jau šešių iš eilės pergalių seriją ir žaliai-baltiems būtų pavejamas tik pralaimėjęs abi likusias savo dvikovas.

Visgi jei „Žalgiriui“ pavyktų triumfuoti tarpusavio kautynėse ir įgyti teigiamą tarpusavio balansą (dabar yra 0-1, -1 taškas), Tel Avivo ekipa taptų visai realiai pagaunama. Paskutiniame ture Odedo Kattasho auklėtiniai savo arenoje priims Madrido „Real“.

Bėda tik ta, kad visos keturios pirmaujančios Eurolygos komandos („Olympiakos“, „Barcelona“, „Real“ ir „Monaco“) jau užsitikrino namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje, tad jų dabartinė motyvacija gali kelti klausimų, tuo labiau, kad galimybės rinktis varžovus – labai ribotos, kai nuo 5 iki 10 pozicijų yra tokia maišalynė.

Neatmestina, kad finišo tiesiojoje lyderių ketvertas gali pasielgti praktiškai ir patausoti savo pagrindinius žaidėjus. Tai „Žalgiriui“ nežadėtų nieko gero.

Bet kokiu atveju, žalgiriečiams reikia laimėti abu likusius finalus – su „Maccabi“ (namuose) ir Miuncheno „Bayern“ (svečiuose). Nors net ir tada jokių garantijų nebūtų, tik su viena pergale, reiktų laukti labai didelės pagrindinių konkurentų malonės, kadangi tuomet grėsmę keltų jau ir čempionas „Anadolu Efes“, turintis neginčytiną persvarą tarpusavio akistatose.

Kol kas aišku tik viena: „Žalgiris“ dar gali užsiropšti ir iki 5 (maksimaliai gerai sukritus visiems rezultatams), ir nugarmėti iki 11 laiptelio (susilyginus su „Anadolu Efes“ ir „Crvena zvezda“). Viskas spręsis per artimiausias dvi savaites.

Visų vietos atkrintamosiose dar neturinčių, bet į jas realiai besikėsinančių Eurolygos komandų tvarkaraštis:

5. „Maccabi“ (19-13): pas „Žalgirį“, su „Real“.

6. „Fenerbahče“ (18-14): su „Anadolu Efes“, pas „Crveną zvezdą“.

7. „Partizan“ (18-14): pas „Monaco“, su „Panathinaikos“.

8. „Baskonia“ (17-15): su ASVEL , pas „Olympiakos“.

9. „Žalgiris“ (17-15): su „Maccabi“, pas „Bayern“.

10. „Anadolu Efes“ (16-16): pas „Fenerbahčę“, su „Monaco“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)