Kova dėl olimpinio kelialapio vasario 6-9 dienomis turėjo vykti Kinijos pietuose esančiame Fošane.

„Atsakingai įvertinus viruso protrūkio mastą ir tendencijas, FIBA vykdomasis komitetas nusprendė prioritetą skirti žaidėjų ir kitų komandų atstovų sveikatai“, – rašoma FIBA pranešime žiniasklaidai.

Fošane dėl trijų kelialapių turėjo grumtis Kinija, Ispanija, Didžioji Britanija ir Pietų Korėja.

Dabar šios komandos turės keliauti į Belgradą, kuris tuo pačiu metu priims du atrankos turnyrus.

Serbijos sostinėje taip pat kovos šeimininkės, Nigerija, Mozambikas ir JAV rinktinė, kuri jau pelnė vietą Tokijo olimpinėse žaidynėse laimėjusi praėjusį pasaulio čempionatą, tad dėl paskutinių kelialapių nebekonkuruoja.

Ostendėje žais Belgija, Švedija, Kanada ir Japonija, bet kokiu atveju dalyvausianti olimpiadoje šeimininkės teisėmis, Burže – Prancūzija, Australija, Brazilija ir Puerto Rikas.

Per atrankos turnyrus paaiškės dešimt komandų, kurios prisijungs prie JAV ir Japonijos olimpinėse žaidynėse.

Primename, kad praėjusį rugsėjį Kinijoje vyko pasaulio vyrų krepšinio pirmenybės, kurias priėmė ir koronaviruso židiniu tapęs Uhanas. Šiame 11 mln. gyventojų turinčiame mieste vyko B grupės kovos tarp Rusijos, Nigerijos, Pietų Korėjos ir būsimos vicečempionės Argentinos, taip pat antro etapo J pogrupio varžybos, kuriose žaidė būsima čempionė Ispanija, Serbija, Italija ir Puerto Rikas.

Mutavęs koronavirusas, plintantis tarp žmonių, Uhane nustatytas praėjusį mėnesį. Pastarosiomis savaitėmis liga užsikrėtusių pacientų skaičius išaugo iki dviejų tūkstančių ir pasklido po visus žemynus, įskaitant Europą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)