Nuo dvikovos pradžios „Žalgiris“ su dideliu entuziazmu ėmė doroti varžovų gynybą, versdamas „Maccabi“ klysti ir puolime.

Po spurto 9:0, „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 21:8, o nesulaikomas Lietuvos čempionų gretose buvo Nigelas Hayesas. Tačiau svečius žadinti pradėjo veteranas Omri Caspi, išjudinęs sustingusį Tel Avivo ekipos puolimą.

Po „Maccabi“ 8 taškų be atsako svečiai antrame kėlinyje išlygino ir persvėrė rezultatą savo naudai 28:30. Vis dėlto trys Thomo Walkupo, N. Hayeso ir Pauliaus Jankūno tritaškiai iš eilės leido Martino Schillerio auklėtiniams susigrąžinti iniciatyvą. Tiesa, varžovai įpusėjus rungtynėms kvėpavo aikštės šeimininkams į nugaras – 40:38.

Po dviejų kėlinių neginčijamu žalgiriečių lyderiu buvo N. Hayesas su 17 taškų ir 23 naudingumo balais.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečiai pataikė du tritaškius iš eilės ir vėl padidino skirtumą iki 46:38. Tačiau šįkart svečių sąstingis, skirtingai nuo pirmojo kėlinio, truko trumpiau. Baigiantis trečiajam kėliniui Tel Avivo ekipa pavijo žalgiriečius ir įvėlė juos į kovą taškas į tašką.

Gynybos gniaužtus suveržę žalgiriečiai sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir įpusėjus kėliniui jau pirmavo 79:72. Vis dėlto atitrūkti M. Schillerio auklėtiniams nepavyko ir intriga išsilaikė beveik iki pat rungtynių pabaigos.

Tel Avivo komanda perlaužė rungtynių eigą sau naudinga linkme likus žaisti kiek mažiau nei 2 min. Per šį laiką M. Schillerio auklėtiniai taškų nepelnė, o varžovai surinko 9.

Fantastiškas rungtynes sužaidė N. Hayesas. Puolėjas per 32 min. pelnė 24 taškus (5/6 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 5/6 baudos), atkovojo 5 kamuolius, perėmė 3 kamuolius ir surinko 30 naudingumo balų. Amerikietis pasiekė savo rezultatyvumo ir naudingumo rekordus Eurolygoje.

Žalgiris“: Nigelas Hayesas 24 (5/6 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 5/6 baudos, 30 naud.b.), Marius Grigonis 14 (6 rez.p.), Rokas Jokubaitis 11, Joffrey Lauvergne'as (9 atk.k.) ir Thomas Walkupas po 8, Augustine'as Rubitas 7, Paulius Jankūnas 5, Lukas Lekavičius 4, Martinas Gebenas, Patricio Garino ir Karolis Lukošiūnas po 0.

Maccabi“: Draganas Benderis 16, Chrisas Jonesas 13, Elijahas Bryantas ir Scottie Wilbekinas po 12, Ante Zizičius 10, Omri Caspi ir johnas Dibartolomeo po 7, Tyleris Dorsey 5, Ozas Blayzeras ir Angelo Caloiaro po 3.

"Žalgiris" - "Maccabi" rungtynių statistika

Varžovai žaidė be savo vidurio puolėjo Othello Hunterio, dėl truamos likusio Tel Avive.

Abi komandos šį sezoną pirmąkart susitiko praėjusių metų lapkritį Tel Avive, kur 85:57 triumfavo vietos „Maccabi“. Tel Avivo ekipa jau anksčiau atsisveikino su viltimis prasibrauti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Kitą savaitę Kauno „Žalgirio“ laukia dvejos rungtynės – kovo 30 dieną namie su Berlyno ALBA, o balandžio 1 dieną – Miunchene su vietos „Bayern“. Paskutines reguliariojo sezono rungtynes Lietuvos čempionai žais balandžio 8 dieną namie su Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (617)