„Traumuotas Jonas atliko metimus iš vidutinio nuotolio ir nuo to laiko, kai smarkiai susižeidė čiurną, atrodė kur kas geriau“, – optimizmo į Kanados ekipą įpūtė „Toronto Sun“ apžvalgininkas Ryanas Wolstatas.

Jis pažymėjo, kad prieš dvi savaites patirtos traumos padarinių nebeįžvelgė bent jau 24-erių lietuvio veide.

„Nemačiau jokio šlubavimo ir jokių grimasų (veide nebuvo matyti skausmo išraiškų – Krepšinis.lt)“.

Nors vilčių, kad 213 cm ūgio uteniškis į aikštelę galės išbėgti jau ketvirtose konferencijos finalo serijos rungtynėse yra ne itin daug, tačiau tikimasi, kad jei centras ir toliau taip progresuos, jo sugrįžimą galima bus išvysti dar šiame sezone.

Bet tam reikia „Raptors“ pergalių – tik taip serija užsitęstų. Vis tik Dwane'o Casey auklėtiniai jau įrodė, kad gali parklupdyti Klivlando „Cavaliers“ žvaigždyną.

O prie to ypač prisidėjo žvėriškai kovojęs J. Valančiūno dubleris Bismackas Biyombo. 23-ejų metų afrikietis praėjusią naktį atkovojo net 26 kamuolius ir pagerino „Raptors“ rekordą atkrintamosiose, kuris iki šiol priklausė centrui iš Lietuvos (21).

JV, kol gydosi sužeista čiurną, netgi ėmėsi tobulinti dar vieną savo žaidimo komponentą.

„Jis mokėsi naujos gudrybės – tolimų metimų. Vienu metu jis iš aikštės krašto pataikė net 10 tritaškių iš 12“, – stebėjosi R. Wolstatas.

Lietuvis atkrintamosiose varžybose, iki nelemtos traumos, buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo.

Kol J. Valančiūnas tęsia reabilitaciją, „Raptors“ privalo neužmigti ant laurų ir ruoštis kol kas pačiam svarbiausiam serijos mačui – norėdami sukurti intrigą jie privalo „kavalierius“ namuose įveikti ir antrą kartą.

Ketvirtasis serijos mačas „Air Canada Center“ arenoje bus žaidžiamas antradienį 3.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)