„Šiek tiek neįprasta, tačiau labai malonu ir simboliška paskutinį vakarą prieš naują NBA sezoną savo gimtajam miestui padovanoti delno įspaudo lentelę. Vaikystėje mane patį labai įkvėpė garsūs Lietuvos ir užsienio krepšininkai, todėl galėdamas padaryti tą patį jauniesiems krepšinio talentams ir pats jaučiu didesnę paspirtį naujam sezonui Amerikoje“, – apie savo delno įspaudo lentelę prie Baltojo tilto pasakojo M. Kuzminskas.

Kol kas krepšinio aikštelėje įgręžta laikina įspaudo versija, kurią po kelerių metų pakeis ilgaamžis delno ir parašo įspaudas. Įsimintiną dovaną priėmęs Vilniaus miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Evaldas Martinka, dėkojo krepšininkui už įkvepiantį pavyzdį ir prasitarė apie krepšinio aikštelių rekonstrukcijos planus.

„M. Kuzminskas yra pirmasis vilnietis, žaidžiantis NBA lygoje, todėl didžiuojamės juo ne tik kaip stipriu Lietuvos krepšininku, bet ir kaip talentingu vilniečiu. Per ateinančius kelerius metus rekonstruosime ne vieną miesto krepšinio aikštelę, sudarydami dar geresnes sąlygas jauniesiems talentams. Tačiau galiu pažadėti, kad baigus rekonstrukcijos darbus, ilgaamžis M. Kuzminsko delno įspaudas bus čia perkeltas ir toliau džiugins krepšinio gerbėjus“, – pasakojo E. Martinka.

Kalbėdamas apie įkvepiančius krepšinio pavyzdžius, M. Kuzminskas pasakojo, kad vaikystėje ir pats aktyviai rinkdavo krepšininkų parašus ir bendras nuotraukas. Vėliau pradėjus profesionalią krepšininko karjerą buvo itin smagu žaisti kartu su savo vaikystės idealais.

„Parašų ir nuotraukų turėjau šimtus – buvau labai žingeidus vaikas, rinkdavau viską, kas susiję su krepšiniu. Įdomu tai, kad būdamas mažas nusifotografavau su Marko Popovičiumi ir Mindaugu Žukausku, turėjau Roberto Javtoko parašą, Ramūno Šiškausko marškinėlius. Vėliau kartu su jais rungtyniavau, o R. Šiškauskas mane treniravo“, – šypsosi M. Kuzminskas.

M. Kuzminskas Vilniaus miestui padovanojo savo delno įspaudą

Lietuvos rinktinės ir Niujorko „Knicks“ puolėjas atskleidė, kad pirmiausia krepšinį žaisti jį paskatino brolis ir mama, kurie šia sporto šaka užsiėmė profesionaliai. Krepšininkas prisipažino nuolat bute mušinėdavęs kamuolį ir erzinęs kaimynus.

„Užaugau su krepšiniu – kai treniruodavosi mama ar brolis, visada kartu eidavome į salę. Namie taip pat bumbsėdavau su kamuoliu, kaimynai nuolat skųsdavosi, bet dabar, kai išgirstu, kad kaimynų vaikai mušinėja kamuolį, niekada nepykstu. Gyvenau daugiabučių kvartale Šeškinėje, tuomet su kiemo draugais visada patys tvirtindavome krepšinio lankus. Dar vėliau pradėjau lankyti Šarūno Marčiulionio krepšinio mokyklą ir ten įsibėgėjau. Buvo ir sunkesnių momentų, nes dėl vėlyvesnio brendimo buvau mažesnis ir lėtesnis už daugelį bendraamžių, galvojau net mesti krepšinį, bet galiausiai viskas susiklostė gerai“, – pasakojo M. Kuzminskas.

Kalbėdamas apie artėjantį sezoną NBA lygoje, krepšininkas išskyrė, kad konkurencija jo pozicijoje milžiniška, tačiau ji padeda tobulėti treniruočių metu.

„Lengvojo krašto pozicijoje dabar yra Carmelo Anthony, Lance Thomas, Michael Beasley ir net Tim Hardaway Jr. gali joje žaisti. Praeito sezono patirtis parodė, kaip naudinga turėti tokius stiprius treniruočių partnerius. Klubo atstovai stebėjo mano žaidimą Europos čempionate, žino mano formą, bet krepšinyje kiekvieną dieną tu turi įrodinėti viską iš naujo“, – sezono perspektyvas įvertino M. Kuzminskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)