„Žinojome, kad toks sausio mėnuo mūsų laukia“, - šypsojosi „Kibirkšties“ klubo trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. - Gerai, kad LKF taurės finalo rungtynes perkėlė į vasario mėnesį, tai bent kažkiek krūvis sumažės. Žinome grafikus ir tam ruošėmės. Turime 13 žaidėjų, kurios gali ir turi žaisti.

Paskutiniuose mačuose su „Aisčių-LSU“ ekipa (sausio 5 d. Vilniuje ir sausio 7 d. Kaune, - red. past.) rotavome sudėtimi, krūvį skirstėme po lygiai. Žinoma, mums dar įsipaišo Moksleivių lygos rungtynės. Šiuo metu turime sveikas visas 13 žaidėjų, po traumos jau sugrįžo ir gynėja Agnė Bobinaitė“.

Rytų Europos moterų krepšinio lygoje varžosi 8 komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Kazachstano. Reguliariame sezone vyksta III turai. Pirmas buvo organizuotas Rygoje (Latvija), antras - Vilniuje, o trečias, sausio 9-10 dienomis, vyks Gdynėje ir Taline (Estija). Keturios geriausios komandos pirmą čempionę išsiaiškins finalo ketverto metu Latvijoje.

„Kibirkšties“ komanda po II turų savo sąskaitoje turi 2 pergales ir 3 nesėkmes bei užima 4 vietą. Vilnietės paskutiniame ture sieks iškovoti bilietą į finalo ketvertą.

„Stengėmės išnaudoti šventinį laikotarpį, bandėme pakoreguoti savo žaidimą, dirbome individualiai, daug dėmesio skyrėme žaidimui viena prieš vieną, dvi prieš dvi“, - pasakojo Europos čempionė J. Štreimikytė-Virbickienė. - Šiek tiek turėjome smulkių traumų, tačiau turėtume į aikštę žengti geriausios sudėties. Važiuojame su tikslu, norime ištaisyti klaidas, kurias padarėme ture Vilniuje. Sieksime dviejų pergalių. Kol turime vilčių, tai mūsų tikslas – finalo ketvertas. Esame jauna komanda ir turime turėti ambicijų. Siekiame to, ką buvome nusprendę prieš sezoną.“

Jau pirmą dieną, šeštadienį, lietuvių laukia akistata su Baltarusijos čempionėmis ir šiuo metu savo šalies pirmenybėse be pralaimėjimų žygiuojančia Minsko „Cmoki“ komanda, kurios gretose rungtyniauja ir dvi Lietuvos rinktinės žaidėjos - Giedrė Paugaitė ir Gabrielė Gutkauskaitė. „Cmoki“ Rytų lygoje yra iškovojusios 4 pergales, patyrusios 1 pergalę ir jau užsitikrinusios vietą geriausiųjų ketverte.

„Cmoki“ yra Europos taurės tiurnyro lygio komanda, tačiau ten neiškovojo nei vienos pergalės“, - kalba J. Štreimikytė-Virbickienė. - Lietuvės G. Paugaitė ir G. Gutkauskaitė yra šio klubo lyderės ir pagrindinės žaidėjos. Komanda turi dvi patyrusias žaidėjas po krepšiu ir amerikietę įžaidėją. Prieš sezoną su „Cmoki“ žaidėme Druskininkuose ir po atkaklios kovos pralaimėjome 1 taško skirtumu, tai gera paspirtis mums, nes pamatėme, kad galime kautis. „Ant popieriaus“ sudėtis atrodo tikrai galingesnė nei ji rungtyniauja aikštėje. Jos gerai pradeda rungtynes, tačiau vėliau žaidimas išsibalansuoja.“

„Cmoki“ komanda Rytų Europos krepšinio lygoje žengia 2 pozicijoje ir rezultatyviausiai žaidžia Viktorija Hasper, kuri renka po 13 taškų ir atkovoja po 7 kamuolius. G. Gutkauskaitė pelno po 10 taškų ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus, o G. Paugaitė meta po 7 taškus.

Sekmadienį „Kibirkšties“ komandos laukia rungtynės su dar vienu Baltarusijos klubu – „Olimpia“. Gardino ekipa, kaip ir vilnietės, savo sąskaitoje turi 2 pergales, 3 nesėkmes ir rikiuojasi 6 pozicijoje.

„Olimpia“ yra neparankus klubas visoms Lietuvos ekipoms“, - teigia „Kibirkšties“ klubo trenerė. Jos daug veržiasi, atmeta kamuolius, kerta, dalinasi kamuoliu. Nėra derinių ir ataką gali užbaigti bet kuriuo momentu. Visos žaidėjos meta tritaškius, kuri nori gali nutraukti ataką metimu. Sunku prieš tokią komandą sugalvoti specialią gynybą, todėl reikia stengtis apsiginti viena prieš vieną, kad kuo mažiau reikėtų eiti į pagalbą. Nors abi komandos yra iš Baltarusijos, tačiau jos visiškai skirtingos.“

„Olimpia“ komandoje vidutiniškai po 15 taškų per rungtynes pelno Marija Filončik ir Volga Kapylova.

„Kibirkšties“ komandos EEWBL III turo tvarkaraštis:

Šeštadienis, sausio 9 d.

16.00 val. Vilniaus „Kibirkštis“ – Minsko „Cmoki“.
(tiesioginė transliacija: https://www.youtube.com/watch?v=FO1XvCiusL0)

Sekmadienis, sausio 10 d.

12.00 val. Vilniaus „Kibirkštis“ – Gardino „Olimpia“
(tiesioginė transliacija: https://www.youtube.com/watch?v=oNlMkwxb9RA)

Turnyro lentelė (po II turų):

1. Rygos TTT - 5 pergalės/0 pralaimėjimų;
2. Minsko „Cmoki“ - 4/1;
3. Astanos „Tigers“ - 3/2;
4. Vilniaus „Kibirkštis“ - 2/3;
5. Gdynės „Basket“ - 2/3;
6. Gardino „Olimpia“ - 2/3;
7. Minsko „Horizont“ - 1/4;
8. Talino 1182 - 1/4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją