Kova taškas į tašką vyko iki pat ketvirto kėlinio pabaigos, bet lemiamu metu žalgiriečiai, daugiausiai Arno Butkevičiaus ir Edgaro Ulanovo pastangomis, atsilaikė. Dvi itin svarbias baudas prametė Marcosas Delia.

„Žalgiris“ šįkart neturėjo Kevarriuso Hayeso, o „Wolves“ – diskvalifikuoto Ado Juškevičiaus.

Kauniečius į priekį vedė Keenanas Evansas, sumetęs 17 taškų. 12 taškų pridėjo Laurynas Birutis.

Svečių gretose Ahmadas Caveris pakartojo rezultatyviausią sezono pasirodymą (19 tšk.), o Regimantas Miniotas surinko dvigubą dublį (10 tšk., 10 atk. kam.) ir sužaidė efektyviausią (20 naud. balų) sezono mūšį.

Vyriausio LKL žaidėjo Mindaugo Lukauskio sąskaitoje – 17 taškų.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 17 (5 rez. perd.), Laurynas Birutis 12 (7 atk. kam.), Edgaras Ulanovas (9 atk. kam.) ir Rolandas Šmitas po 11, Karolis Lukošiūnas 10, Arnas Butkevičius 9 taškai.

„Wolves“: Ahmadas Caveris 19 (6 rez. perd.), Mindaugas Lukauskis 17, Eigirdas Žukauskas 15, Regimantas Miniotas (10 atk. kam., 20 naud. balų) ir Marcosas Delia po 10 taškų.

10:0 – taip rungtynes pradėjo „Žalgirio“ komanda. „Wolves“ pirmuosius taškus pelnė tik prabėgus beveik keturioms minutėms, kuomet iš toli pataikė Ahmadas Caveris. Mindaugas Lukauskis ėmė gaivinti alytiškių puolimą (9:14), tačiau „Žalgiris“ naudojo aukštaūgius, kurie skirtumą vėl augino – 21:13.

Rolandas Šmitas kauniečių persvarą pavertė dviženkle (27:17). M. Lukauskis buvo aktyvus ir toliau, būtent jo dėka „Wolves“ vijosi šeimininkus – 22:27. Po Regimanto Minioto dėjimo ekipas skyrė tik du taškai (27:29), tad dabar jau Alytaus komanda siekė nepaleisti į priekį „Žalgirio“. Po dviejų kėlinių kauniečiai turėjo trapų pranašumą – 44:39.

Vitalijaus Kozio ir A. Caverio tandemas lygino rezultatą (44:44), o Marcosas Delia išvedė į priekį „Wolves“ – 48:46. Dovydo Giedraičio baudos ir Igno Brazdeikio tritaškis vėl leido „Žalgiriui“ pirmauti (51:48), nors A. Caveris darė viską, kad jo komanda neatsiliktų – 55:56. Į puolimą geriau įsitraukė Tyleris Cavanaugh (60:55), tačiau vėl apie save priminęs M. Lukauskis rezultatą persvėrė dviem iš eilės tritaškiais – 66:65. Keenanui Evansui atsakė Kristupas Žemaitis, tad po trijų kėlinių buvo lygu – 68:68.

Lygi kova tęsėsi. E. Žukauskas tapo kertiniu Alytaus ekipos žaidėju (77:76), tuo tarpu Laurynas Birutis realizavo tik vieną baudą. V. Kozys prasižengė, kai K. Evansas metė iš toli, o šeimininkai ėmė tolti – 82:77. E. Žukauskas gelbėjo savo ekipą (81:82), tiesa, kitoje aikštės pusėje svarbiu tapo kapitonas – 86:83. R. Miniotas baudų metimais vėl rėžė skirtumą (85:86), vis dėlto tuo pačiu atsakęs R. Šmitas artino prie pergalės kauniečius. Liko 17 sek. K. Evanso baudos tvirtino pergalę kauniečiams.

Primename, kad penktadienį „Žalgirio“ namuose laukia Eurolygos mačas su Atėnų „Panathinaikos“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)