Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienį Klaipėdoje 80:75 nugalėjo Vengrijos nacionalinę komandą ir užsitikrino kelialapį į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą. K. Lavrinovičius per 9 minutes prie pergalės pridėjo 7 taškus ir 4 atkovotus kamuolius.

Pirmadienį lietuviai surems ginklus su Kosovo krepšininkais, o treneris Dainius Adomaitis šiam mačui žadėjo registruoti debiutuosiančius Arnoldą Kulboką ir Lauryną Birutį. Tai reiškia, jog kiti du rinktinės nariai šįkart buvo pasikviesti tik rungtynėms su vengrais.

Vienu iš žaidėjų, praleisiančių pirmadienio rungtynes, gali tapti K. Lavrinovičius, kuris dėl tokio scenarijaus priekaištų neturėtų: „Mūsų rinktinėje yra 14-a ir visi norime žaisti, bet bus taip, kaip treneris nuspręs. Aš tikrai nesupykčiau, jei nebūčiau registruotas.“

38-erių rinktinės kapitonas dar savaitės pradžioje teigė, kad atvyko į paskutinę nacionalinės komandos treniruočių stovyklą savo karjeroje. Veteranas mano, kad vasarą vietos rinktinėje jam nebeliks, todėl jis ruošiasi užleisti vietą jauniesiems krepšininkams bei džiaugiasi jų sėkme.

Daugiau už K. Lavrinovičių penktadienį rungtyniavo Martynas Echodas, kuriam tai buvo pirmasis mačas, vilkint rinktinės aprangą. Solidžiai debiutavęs dvidešimtmetis per 16 minučių pelnė 5 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 11 naudingumo balų.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjo pastangas įvertino ir beveik dvigubai už jį vyresnis K. Lavrinovičius, pabrėžęs ne tik M. Echodo žaidimo, bet ir jo asmenybės ypatybes: „Martynas sužaidė labai gerai. Šaunuolis. Jis išauklėtas ir gražiai išaugęs. Užaugo fainas bičas“.

Kalbėdamas apie rungtynes, K. Lavrinovičius paaiškino, kodėl Lietuvos rinktinei viso susitikimo metu nesisekė atsiplėšti, o atkakliai į atlapus favoritams besikabinę Vengrijos krepšininkai iš toli atakavo net 47 proc. taiklumu (9/19).

„Trūko solidumo akimirkomis, kai galėjome perlaužti rungtynes, bet leidome varžovams pataikyti kelis tritaškius ir prisirinkome pražangų. Gynyba prieš snaiperius nebuvo bloga, varžovai daug metimų metė per rankas.

Tiesa, mes dvejojome, galvojome, kad gal tokie metimai neturėtų būti pataikyti. Negerbėme varžovo metimo. Kartais tai ir pakiša koją – reikia prieiti arčiau snaiperio ir duoti jam veržtis, nei duoti jam pataikyti pirmus metimus“, – sakė K. Lavrinovičius.

Šiame pasaulio čempionato atrankos turnyre Panevėžio „Lietkabelio“ veteranas per rungtynes vidutiniškai įmeta po 6 taškus, sugriebia po 2,7 atšokusio kamuolio bei renka po 5,7 naudingumo balo.

Treneris D. Adomaitis po rungtynių su vengrais neatskleidė, ar K. Lavrinovičius bus registruojamas susitikimui su Kosovu bei teigė, kad sprendimą dėl karjeros rinktinėje pabaigos priima pats atletas.

„Kšištofas įnešė į žaidimą tai, ko reikėjo. Norėjome išnaudoti jo privalumus ir tai padarėme. Dabar leisime Kšištofui pačiam nuspręsti, kada jis baigs karjerą. Ko gero, jis žais dar ilgai ilgai“, – šypsojosi D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)