Apie tai prieš pusfinalį su Pirėjo „Olympiakos“ kalbėdamas su Delfi prabilo Prancūzijos vicečempionų gynybos ramstis Johnas Brownas.

2009 metais įkurtas ir nuo 2015-ųjų aukščiausiame Prancūzijos krepšinio divizione rungtyniaujantis klubas Eurolygoje skaičiuoja vos antrą sezoną.

Jau debiutuodami prestižiniame žemyno turnyre, monegaskai buvo arti finalo ketverto, bet dramatiškoje ketvirtfinalio serijoje 2-3 nusileido tam pačiam „Olympiakos“.

Šiemet po vienodai įtemptos kovos 3-2 eliminuota Tel Avivo „Maccabi“.

Į Kauną „Monaco“, panašu, atvyko jausdami, kad būtent jie yra pirmiausia atmetami sprendžiant šio sezono nugalėtojų mįslę.

„Mūsų neslegia jokie lūkesčiai iš išorės, nulis, – patikino J. Brownas. – Žmonės ir taip galvoja, kad mes nenusipelnėme čia būti, kad į finalo ketvertą turėjo keliauti „Maccabi“. Kad ir ką jie kalbėtų, čia esame mes, ir tai viską pasako. Iškalbingas ir faktas, kad esame vienintelė nauja komanda finalo ketverte. Taigi, mūsų programa veikia, einame teisinga kryptimi.“

Mindaugas Augustis, Johnas Brownas

Visoje „Monaco“ komandoje tik vienas Mike‘as Jamesas jau yra žaidęs finalo ketverte – 2016 metais Berlyne amerikiečio atstovauta Vitorijos „Baskonia“ liko ketvirta.

Pats M. Jamesas teigė nežarstantis komandos draugams patarimų ir prisiminimų iš savojo debiuto, tą tik patvirtino ir jo tautietis.

„Tai ne jo stilius, jis labiau mėgsta veikti, o ne kalbėti. Bet, žinoma, mes pirmiausia žiūrime į jį, nes Mike‘as turi tokios patirties, supranta, kas mūsų laukia ir kaip tam nusiteikti. Aišku, seksime jam įkandin“, – sakė J. Brownas.

Tiesa, pats 31-erių puolėjas, nors ir iki šiol nežaidęs baigiamojoje Eurolygos sezono fazėje, jaučiasi užtikrintai.

„Gal skambės beprotiškai, bet nesijaučiu naujokas. Galvojau, kad pirmą kartą išėjus į šią salę pašiurps oda ar panašiai, bet nieko tokio neįvyko.

Žinote, mes gal ir nesame žaidę tokiame aukštame lygyje, vis dėlto tai mūsų pernelyg nestulbina. Kelyje link tikslo įveikėme daug sunkių kliūčių, dabar tiesiog turime tinkamai pasiruošti dar vienai“, – dėstė prieš tai dvejus metus Kazanės UNIKS atstovavęs krepšininkas, praėjusiame sezone užėmęs pirmą vietą Eurolygoje pagal perimtus kamuolius.

Monake komandos pasirodymas Eurolygos atkrintamosiose varžybose išties buvo sutiktas rezervuotai.

Iš pradžių per namų rungtynes ketvirtfinalyje „Maccabi“.aistruoliai triukšmo lygiu atsvėrė ar net pranoko šeimininkų sirgalius, o kuomet prieš lemiamą penktą mačą žydų skaičius tribūnose buvo griežčiau apribotas, „Monaco“ turėjo smarkiai pasistengti kviesdamas žiūrovus, kad nė 5 tūkst. vietų neturinčioje „Omnisports“ arenoje neliktų tuščių kėdžių.

Apie tribūnų paramą Kaune nebūtų nė kalbos, jei ne viena vietos publiką papirkti galinti aplinkybė, vardu Donatas Motiejūnas.

„Gerai, kad turime lietuvį savo komandoje, tikiuosi, tai mums garantuos keletą gerbėjų“, – šyptelėjo J. Brownas.

Pats D-Mo, panašu, finalo ketvertu gimtinėje tiesiog mėgaujasi.

Pusfinalio išvakarėse jis buvo nuvykęs į Kauno sporto halę ir kuo ramiausiai stebėjo ten vykstančias Eurolygos jaunimo turnyro kovas.

Donatas Motiejūnas

„Donatas grįžo namo, akivaizdu, kad jam tai daug reiškia, jį palaikys šeima ir draugai. Donatas mums buvo vienodai naudingas viso sezono metu, manau, jis ir pats supranta, kaip mes priklausomi nuo jo“, – apie bendraamžį kaunietį atsiliepė J. Brownas.

Primename, kad jo ekipa kibti į atlapus „Olympiakos“ mėgins penktadienį, nuo 18 val.

Kitame pusfinalyje laukia ispaniškas „El Clasico“ tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“, kuris prasidės 21 val.

Rungtynės dėl trečios vietos ir finalas vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją