Ne vienas krepšinio specialistas tikėjosi emocingo ir įtempto krepšinio trilerio pirmose serijos iki dviejų pergalių rungtynėse Prienuose. Vos septintąją vietą reguliariajame sezone užėmę „Juventus“ krepšininkai prieš rungtynes su reguliaraus sezono vicečempionais „TonyBet“ buvo tapę „tamsiaisiais arkliukais“, galinčiais kaip reikiant pagadinti nervus Virginijaus Šeškaus treniruojamai Prienų komandai.

Tiesa, susitikimas Prienuose parodė, jog šių metų LKF taurės savininkai nebuvo nusiteikę juokauti ir vos aštuoniese rungtyniavusi „TonyBet“ ekipa nesunkiai susidorojo su svečiais iš Utenos – 88:70.

Po pirmojo susitikimo „Juventus“ strategas Virginijus Sirvydis kaip vieną pagrindinių pralaimėjimo priežasčių įvardijo žaidėjų psichologiją, kuri, anot stratego, neleido demonstruoti komandinio žaidimo.

„Reikia susitvarkyti su galvom ir žaisti ne kaip pirštai, o kaip kumštis. Daugeliui šios atkrintamosios varžybos yra pirmos per jų karjeras. Jie ryžto turi, bet galva nedirba. Pavyzdžiui, varžovų žaidėjų sprendimai buvo visai kitokie, nei mūsų“, – internetinei televizijai „SportoTV.lt“ kalbėjo treneris.

Prienų ekipa nukako pusė kelio pusfinalio etapo link, o Utenos klubui nebėra, kur trauktis. Tik pergalė garantuoja sezono pratęsimą į dar vieną ketvirtfinalio susitikimą Prienuose, todėl „Juventus“ trenerių štabui reikės išnaudoti ginklus, kurie neveikė sekmadienį pralaimėtose rungtynėse varžovų aikštelėje.

Uteniškiai turi žymiai ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį ir gali remtis devyniais patyrusiais krepšininkais bei dviem jaunosios kartos žaidėjais (J. Davniukas ir A. Pašakarnys). Tokios prabangos neturi V. Šeškus, kurio komandoje negali rungtyniauti traumuoti G. Kadžiulis, A. Šiknšnius, P. Ivanauskas ir D. Šemeklis. „TonyBet“ komandoje sveiki aštuoni krepšininkai, iš kurių du – D. Šeškus ir T. Ramonovskis viso sezono metu žaidė tik epizodiškai.

Atrodo, jog po pirmojo mačo V.Šeškaus pavadintas auklėtinių „žaidimas iš dūšios“ davė gardžių vaisių, tačiau svarbiausias klausimas – ar ir svečių arenoje komanda atrodys taip pat nesustabdomai, bus atsakytas tik šiandien nuo 18:30 val. Utenoje. Rungtynes tiesiogiai transliuos internetinė sporto televizija „SportoTV.lt“.