Ši nauja tradicija nebuvo sulaužyta nei prieš dvikovą su Maskvos CSKA, nei prieš akistatą su Bambergo „Brose Baskets“, nei per paskutinį mūšį su Malagos „Unicaja“.

Lietuvoje tokia „Žalgirio“ gerbėjų iniciatyva sulaukė didelio palaikymo, tačiau panašu, kad ji patinka ne visiems arba bent jau ne visi yra linkę ją paisyti.

Štai Rusijos televizijos kanalo „NTV+“ komentatorius tiesioginės „Žalgirio“ ir „Unicaja“ ekipų rungtynių transliacijos metu visiškai nekreipė dėmesio į aistringai fanų giedamą „Tautišką giesmę“, o lyg niekur nieko kalbėjo apie komandų sudėtis ir kitus dalykus.

Iškart po šios transliacijos minėtos televizijos būstinę pasiekė keli pasipiktinusių rusų žiūrovų laiškai, kuriuose buvo siūloma kitą kartą atiduoti pagarbą nacionaliniam kitos šalies himnui, nors ir atliekamam neoficialiai.

Visgi garsus „NTV+“ sporto komentatorius Vladimiras Gomelskis, kuris yra legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus, turėjo savo nuomonę šiuo klausimu ir pareiškė nemanantis, kad reikia klausyti gerbėjų atliekamo himno.

„Aš priimu jūsų pretenziją, tačiau noriu atkreipti dėmesį į tą faktą, kad į Eurolygos reglamentą nėra įtrauktas nacionalinių himnų atlikimas. Kadangi to reglamente nėra, Lietuvos himną atliko patys fanai. Tokiu atveju komentatorius gali patekti į kvailą padėtį, jei sureaguos į jį ir nutils. Leisiu sau apginti kolegos sprendimą nepaisyti himno“, - teigė jis.

Tuo metu paklaustas, ar negalėjo būti taip, kad komentatorius netyčia nepažino Lietuvos himno ir dėl to jį ignoravo, V. Gomelskis paneigė tokią galimybę.

„Po šių metų Europos čempionato Lietuvos himną mes visada atpažįstame ir jo su niekuo kitu nepainiojame“, - pridūrė V. Gomelskis.

Primename, kad Europos čempionato Lietuvoje metu įvyko vienas nemalonus incidentas su Rusijos himnu, kai prieš F grupės rungtynes Vilniaus „Siemens“ arenoje tarp Rusijos ir Suomijos rinktinių organizatoriai kurį laiką negalėjo surasti Rusijos himno, vėliau jį supainiojo su suomių, o tada buvo paleista Michailo Glinkos „Patriotinės dainos“ fonograma. Šis kūrinys buvo Rusijos himnu, kai šalį valdė Borisas Jelcinas (1990-2000 metais).

Incidentas dar didesnį atgarsį sukėlė dėl to, kad išvakarėse per tragišką aviakatastrofą žuvo visi Jaroslavlio „Lokomotiv“ ledo ritulininkai.

Tose rungtynėse visa Rusijos rinktinė ryšėjo gedulo juosteles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)