Paskutinį tašką Nankine lietuviai padėjo pirmadienį 74:55 įveikdami Dominikos Respubliką ir finišuodami trečioje L grupės vietoje.

„Stengėmės iš paskutiniųjų, kad nuotaika būtų geresnė, kad keliauti namo būtų smagiau. Teisingai treneris pasakė, jog turime atiduoti pagarbą sirgaliams, kurie turbūt ilgai planavo išvyką į Kiniją. Didelis ačiū jiems, gaila, kad mūsų čia nebebus.

Prisiminimai liks dvejopi. Pirmoji čempionato dalis buvo super, organizacija buvo šauni, puikus miestų priėmimas, sirgalių palaikymas. Bet atvažiavome ne Kinijos pasižiūrėti. Rezultatas yra nuviliantis, viskas labai neskaniai čia baigėsi“, – apgailestavo R. Seibutis.

Jam antrino Lukas Lekavičius. 19 taškų pirmadienį pelnęs įžaidėjas pasiekė savo karjeros rezultatyvumo rekordą rinktinėje ir tapo vienu didžiausių šviesulių Lietuvos stovykloje.

Gynėjas pasaulio čempionate vidutiniškai rinko po 13 taškų, bet pats tuo nesididžiavo.

„Kaip man sekėsi, visi užmirš, nes nėra medalių. Komandos žaidimas buvo visai geras, bet rezultato nėra. Dėl to, žinoma, nusivylėme, tikėjomės visai kitos baigties“, – komentavo L. Lekavičius.

Į geriausių aštuonetą planetos čempionate lietuviai nepateko pirmą kartą. Anot R. Seibučio, dėl to kitąmet dar labiau norės reabilituotis kovojant dėl olimpinio kelialapio.

34-erių veteranas patikino, jog ir pats dalyvaus olimpinėje atrankoje, jei bus reikalingas.

„Aš visada prieinamas. Kol sveikata leidžia ir kol kviečia, aš atvyksiu. Lietuva yra mūsų širdyje, ji mus užaugino. Be to, šis čempionatas paliko kartėlio, kurį norėsis nuplauti“, – pažymėjo R. Seibutis.

Likviduoti kartėlį Lietuvos rinktinė bandys jau vedama naujo trenerio – Dainius Adomaitis paskutinių rungtynių išvakarėse paskelbė paliksiantis postą dėl netenkinančių rezultatų.

Specialistas apie savo sprendimą žaidėjams nesakė – pastarieji tai sužinojo iš žiniasklaidos.

„Buvo šokas. Buvome juo patenkinti, galvojome, kad jis treniruos komandą ir kitą vasarą atrankoje į olimpines žaidynes“, – neslėpė Domantas Sabonis, praleidęs mačą su Dominikos Respublika dėl pakilusios temperatūros.

Kitaip reagavo L. Lekavičius.

„Nei nustebino, nei ne. Tiesiog rezultato nėra, todėl treneris taip nutarė.`Šiaip jis paliko tikrai gerą įspūdį: vasarą gerai padirbėjome, tinkamai pasiruošėme, trenerių štabas atliko gerą darbą. Ačiū jiems“, – dėkojo gynėjas.

L grupėje Lietuvos rinktinė (3 pergalės/2 pralaimėjimai) finišavo trečia, o Dominikos Respublika liko paskutinė ketvirta (2/3).

Į geriausių aštuonetą pasaulio čempionate lietuviai nepateko pirmą kartą istorijoje: 1998 ir 2006 metais rinktinė buvo septinta, 2010-aisiais pelnė bronzos apdovanojimus, o 2014-aisiais užėmė ketvirtą vietą.

Tiesa, šįkart pasaulio čempionate dalyvavo daugiau ekipų nei kada nors anksčiau – 32.

Dėl L grupės lyderių pozicijos pirmadienį, nuo 15 val. Lietuvos laiku, ietis surems Prancūzija (4/0) ir Australija (4/0).

Primename, kad pirmame čempionato etape Donguane Lietuvos komanda įveikė Senegalą (101:47) ir Kanadą (92:69), bet buvo sutramdyta australų (82:87). Kelią į ketvirtfinalį užkirto dar vienas pralaimėjimas persikėlus į Nankiną, patirtas prieš Prancūziją (75:78).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)