VDU pamatus pergalei padėjo jau per pirmąsias tris minutes, kuomet sužaidė atkarpą 16:1. Prancūzams tai buvo lyg nokdaunas, po kurio jie negalėjo atsigauti, o VDU studentai mėgavosi krepšiniu: rezgė vieną po kitos rezultatyvias atakas ir varžovus jau akivaizdžiai triuškino.

Prie VDU pergalės daugiausiai prisidėjo Žygimantas Janavičius, pelnęs 33 taškus, Vaidotas Čepukaitis pridėjo 14, Rokas Grinius – 11, Tomas Rakauskas ir Paulius Sorokas – po 10, Marius Valukonis ir Darius Šilinskis – po 6, Giedrius Gustas – 5, Adomas Drungilas – 4, Ernestas Ežerskis – 3 taškus.

Ši pergalė VDU komandai garantavo pirmąją vietą D grupėje ir kelialapį į ketvirtfinalį.

Penktadienį VDU turės laisvą dieną, o šeštadienį jų laukia ketvirtfinalio akistata su Turkijos Fatih universiteto komanda.

"Mūsų komanda kasdien atrodo vis geriau ir geriau. Džiugu, kad vyrai susižaidė ir puikiai vienas kitą supranta. Rezultatas gal ir nebūtų toks triuškinantis, jei prancūzai nebūtų per anksti nuleidę rankų. Mes žaidėme savo žaidimą ir tiek. Nebuvo tikslo, jog žūtbūt reikia prancūzus sutriuškinti, - kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

- Ketvirtfinalio varžovai turkai - mums nėra parankūs. Pernai Europos studentų krepšinio pirmenybėse juos grupės varžybose įveikėme vos keturių taškų skirtumu. Tuomet buvo apsistumdymų, pykčių ir emocijų proveržių. Varžovai - itin emocingi, įvelia į nervų karą. Šįkart stengsimės nepasiduoti jų provokacijoms ir įrodyti savo pranašumą", - pridūrė treneris.

Priminsime, kad VDU atstovai pirmose D grupės rungtynėse rezultatu 87:80 nugalėjo Ispanijos Katalonijos universiteto ekipą ir 93:72 palaužė Olandijos Groningeno universiteto krepšininkus.

Žaidynėse varžėsi 16 vaikinų krepšinio ekipų, suskirstytos į 4 pogrupius. O į kitą etapą pateko po dvi pogrupių komandos.

Iš viso žaidynėse Kordoboje dalyvauja 32 šalių atstovai, varžosi net 250 komandų iš 147 universitetų. Skaičiuojama, kad dalyvių skaičius gali siekti net iki 3 tūkstančių.

Žaidynėse, kurios vyks iki liepos 23 dienos, rungiasi tik komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai nedalyvaus tik regbio ir moterų futbolo varžybose.

Iš viso iš Lietuvos į Kordobą išvyko apie 150 žmonių delegacija.

Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas, LKKA Studentų sporto ir laisvalaikio centro direktorius Česlovas Garbaliauskas teigė, kad lietuvių komanda pagal gausumą žaidynėse yra net aštunta.

"Smagu stebėti tokią gausų lietuvių sportininkų būrį. Džiaugiasi širdis, kuomet per kiekvienas varžybas plevėsuoja Lietuvos trispalvė. Malonu, kad lietuviai yra labai vieningi - ir gausiai palaiko savo komandas. Kitų šalių atstovai gyrė mus ir džiaugėsi, kad mes rūpinamės savo studentais ir suteikiame jiems galimybę pasivaržyti, pabendrauti su kitų Europos šalių studentais. Tai labai graži ir naudinga sporto šventė", - kalbėjo Č. Garbaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)