VDU krepšininkai nepatyrė nė vieno pralaimėjo ir, finale įveikę studentus iš Getingeno universiteto rezultatu 21:13, tapo EUSA žaidynių čempionais. Auksu pasipuošė Aurimas Urbonas, Lukas Grabauskas, Ignas Labutis ir Rokas Stankevičius.

„Finalas buvo lengvesnis nei pusfinalis, neslėgė įtampa, nes pagrindinis tikslas buvo iškovoti teisę žaisti pasaulio čempionate Kinijoje, kurią užsitikrinome patekę į finalą, – po finalo mintimis dalijosi Ignas Labutis. – Pusfinalyje buvo viduje pykčių, buvome pametę galvas. Dabar jau viskas gerai, džiaugiamės, švęsime.“

„Buvo labai įtemptos rungtynės, tikėjomės, kad bus lengviau, bet varžovai labai gera komanda, – dar neatsiėmęs apdovanojimo pasakojo Lukas Grabauskas. – Esame labai pavargę, labai norime pailsėti, nes per tris dienas gavome nežmonišką krūvį. Bet pirmiausia važiuosime švęsti!“

Finale po 6 taškus pelnė Aurimas Urbonas ir Rokas Stankevičius, 5 tšk. įmetė Ignas Labutis, 4 tšk. pridėjo Lukas Grabauskas.

Čempionato naudingiausiu žaidėju pripažintas Aurimas Urbonas.

KTU studentas Žygimantas Gališanskis M1x valčių kategorijoje A finale finišą pasiekė pirmas (7:27.09) ir pasidabino aukso medaliu.

„Į finalą patekau nesunkiai. Plaukime buvo šešios valtys, dvi patenka į finalą. Aš plaukimą pradėjau išsiverždamas į priekį ir plaukiau savo tempu, – paklaustas apie patekimą į finalą pasakojo Žygimantas Gališanskis. – Finalas buvo visai kitoks. Pūtė priešinis vėjas, o man patinka greitas oras. Pirmas kilometras buvo labai sunkus, visi važiavo krūvoj. Finale kažko kito tikėtis ir nereikėjo. O po kilometro pradėjau didintį greitį, atitrūkau ir pranašumą išlaikiau iki galo.“

Be Žygimanto Gališanskio finaluose varžėsi dar keturios valtys. M2x valčių kategorijoje B finale VDU irkluotojai Karolis Kamarauskas ir Armandas Kelmelis finišavo pirmi (6:55.99) ir galutinėje rikiuotėje liko 7 – ti. M 2- valčių kategorijoje A finale KU irkluotojai Tautvydas Vaikūnas ir Dovydas Balsys atplaukė 5 – ti (7:18.15).

LM1x valčių kategorijoje B finale KU irkluotojas Tomas Plauška atplaukė penktas (8:10.82) ir galutinėje rikiuotėje liko 11 – tas. W1x valčių kategorijoje A finale LSU irkluotoja Aistė Andriulevičiūtė atplaukė septinta (9:43.16).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)