„Nike Hoop Summit“ rungtynės tarp JAV ir pasaulio jaunimo rinktinių bus žaidžiamos jau penkioliktąjį kartą. Jose yra rungtyniavusios ryškiausios būsimos krepšinio žvaigždės: Dirkas Nowitzki, Tony's Parkeris, Kevinas Durantas, Derrickas Rose‘as, Andrea Bargnani ir daugelis kitų.

T. Jogėla ir V. Čižauskas už Atlanto praleis visą savaitę. Jie treniruosis Portlendo „Rose Garden“ arenoje. Trečiadienį pasaulio rinktinė turės galimybę ne tik stebėti NBA rungtynes tarp Portlendo „Trail Blazers“ ir Naujojo Džersio „Nets“ komandų, bet ir susitiks su NBA žvaigždėmis. Galiausiai balandžio 7 d., šeštadienį, 20 000 žiūrovų talpinančiuose „Rose Garden“ sporto rūmuose įvyks visų NBA komandų skautų dėmesį sutrauksiančios rungtynės tarp JAV ir pasaulio perspektyviausių krepšininkų.

Aštuoniolikmetis 202 cm ūgio T. Jogėla rungtyniauja Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komandoje. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžiančioje ekipoje jis yra vienas lyderių. T.Jogėla per rungtynes vidutiniškai renka po 13,3 taško ir po 6,6 atkovoto kamuolio.

V. Čižauskas šį sezoną yra paskolintas Kauno „Baltų“ komandai. Joje 19 metų 187 cm ūgio gynėjas pelno po 8,3 taško, atkovoja po 4,2 atšokusio kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pasauliniame „Nike Hoop Summit“ renginyje yra dalyvavę ir daugiau žalgiriečių. 2005 m. Martynas Pocius į amerikiečių krepšį įmetė 20 taškų. Savo laimę šiose rungtynėse yra išbandę buvę „Žalgirio“ dublerių žaidėjai Žygimantas Janavičius ir Donatas Motiejūnas. 2008 m. Ž. Janavičius pasaulio rinktinei pelnė 7 taškus ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Po metų D.Motiejūnas surinko 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius.