Vasara pakeitė LKL favoritų veidus. Po paskutinių sezono rungtynių gegužės 24-ą "Lietuvos ryto" krepšininkai dar kilnojo ant rankų Rimą Kurtinaitį, o "Žalgiris" iš viso neturėjo trenerio. Per vasarą prie abiejų komandų vairo stojo svetimšaliai treneriai, abu klubus papildė po penkis krepšininkus.

Dabar jau "Žalgiris" vadinamas Lietuvos pirmenybių favoritu.

"Žalgirio" komanda yra puikiai sukomplektuota ir, manau, šį sezoną bus stipriausia ekipa", - prieš rungtynes Kėdainiuose LKL svetainei sakė pirmųjų "Žalgirio" varžovų čempionate treneris Rimas Girskis.

"Mūsų biudžetas - kelis kartus mažesnis nei "Žalgirio". Vertinant pagal tai, šiuo metu kauniečiai yra favoritai, - pripažino "Lietuvos ryto" klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas. - Bet viskas spręsis aikštėje."

Vilniaus krepšininkai LKL sezono išvakarėse išleido iš rankų Baltijos krepšinio lygos taurę, turnyro Estijoje finale pralaimėję Tartu "Rock".

Nors atrodo, kad "Lietuvos rytui" trečią kartą paeiliui laimėti LKL čempionatą bus beprotiškai sunku, nesijausdami favoritais vilniečiai nekompleksuoja.

"Mes su Lietuvos rinktine Turkijoje įrodėme, kad ne visada garsios pavardės gerai žaidžia ir laimi, - pokalbyje su dienraščiu "Lietuvos rytas" samprotavo Martynas Gecevičius. - Pirmiausia turi būti kolektyvas, dvasia. Dvikovos su "Žalgiriu" laukiu. Bus įdomu kovoti prieš tuos, su kuriais kartu leidau vasarą".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją