„Žalgiris“ naują sezoną pradės su ekipa, kurios praėjusiame sezone įveikti taip ir nepavyko.

„Tai visiems neparanki komanda. Prieš sezoną ši ekipa visuomet figūruoja kaip viena iš geriausių šešetuko ar net penketuko. Pernai sakiau, kad atėjus naujam treneriui maniau, kad tai realus pretendentas į Finalo ketvertą.

Varžovų gretose yra naujokų, bet branduolys liko tas pats. Liko ir įžaidėjai, o tai labai blogai mums. Mūsų naujokai su kiekviena diena rodo vis daugiau brandumo.
Šarūnas Jasikevičius

Tą patį galiu pasakyti ir šiais metais. Liko tas pats treneris, ta pati komanda. Žaidžia puikų krepšinį – net malonu į juos žiūrėti. Tai aukščiausio lygio varžovas“, – teigė Š. Jasikevičius.

Treneris neslepia, kad šioje sezono stadijoje brandaus žaidimo tikėtis neverta.

„Dar sezono pradžia, tai „Baskonia“, kaip ir mes, kaip ir kitos komandos, dar pilnai neapsišlifavusi. Pirmos rungtynės ir namuose, ir išvykoje yra specifinės. Komandos dar tikrai nerodo savo geriausio žaidimo.

Dabar svarbiausia gerinti žaidimą ir kažkur pasiimti tašką. Vėliau sezonas įsibėgėja ir tada jau norisi gerinti žaidimą kiekvieną dieną ir pasiekti visą savo potencialo. Dabar svarbiausia pasiimti tašką, o gero žaidimo dar nerodo nė viena Europos komanda“, – sako Š. Jasikevičius.

Nors varžovas laukia grėsmingas, Šaras žino, kaip jį sustabdyti.

„Pirmiausia reikia stabdyti jų puolimą. Galų gale neišmėtyti kamuolių į užribį, nes mūsų klaidos bus baudžiamos. Atakuoti jų kamuolius puolime – tai taip pat stabdo jų puolimą. Visų pirma mums nereikia nieko dalinti už dyką (…).

Varžovų gretose yra naujokų, bet branduolys liko tas pats. Liko ir įžaidėjai, o tai labai blogai mums. Mūsų naujokai su kiekviena diena rodo vis daugiau brandumo.

Vienas dalykas yra suprasti sistemą, o kitas dalykas – tai perkelti į aikštelę. Turime viską palikti ant parketo – didelis dalykas, kai už nugaros yra 15 tūkst. žmonių“, – sako Š. Jasikevičius.

Strategas įsitikinęs, kad šiame sezone staigmenų nebus.

„Favoritai išlieka tie patys. Niekas nesikeičia. Pagarbą mums pavyko užsitarnauti, kalbos nėra, bet ta pagarba yra dėl praėjusio sezono rezultatų.

Penktadienį bus pirmas testas ir tą pagarbą turi vėl iš naujo pelnyti. Po 40 minučių tos pagarbos gali greitai nelikti. Viskas dėl tik praėjusio sezono rezultatų – dabar viskas prasideda nuo nulio“, – sako Šaras.

Vėlų ketvirtadienio vakarą į Kauną atvyko ir pirmieji „Žalgirio“ varžovai Eurolygoje „Baskonia“ krepšininkai. Iš Kauno oro uosto, į kurį atvyko užsakomuoju reisu, ispanai pasuko tiesiai į viešbutį Kauno centre.

Atvykę į viešbutį nuo komentarų krepšininkai susilaikė ir pasuko tiesiai į savo kambarius ilsėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)