Sostinės ekipa prarado galimybes finišuoti pirma ir žengti tiesiai į aštuntfinalį, mat vėlesniame grupės susitikime Tenerifės „Lenovo“ (4/1) namuose 86:60 susitvarkė su Atėnų „Peristeri“ (2/3).

Kita vertus, vilniečius dabar už borto paliktų tik dar viena nesėkmė paskutiniame ture ir „Peristeri“ pergalė.

Problemų gindamasis „Rytas“ turėjo nuo pat rungtynių pradžios, bet antrame kėlinyje komandą apskritai tarsi ištiko trumpas sujungimas – svečiai iš Izraelio spurtavo 14:0 ir vienu metu triuškino vilniečius 50:27.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai smogė atgal, kuomet sukvailiojo vienu „Bnei Herzliya“ lyderių netikėtai tapęs Sandy Cohenas, po sėkmingo metimo riktelėjęs ne pačius gražiausius žodžius „Ryto“ atsarginių suolui ir susilaukęs techninės pražangos.

Kadangi amerikietis jau buvo užsidirbęs nesportinę pražangą, jam teko palikti aikštę, o aštuonių žaidėjų rotaciją naudojusi „Bnei Herzliya“ po šio epizodo akivaizdžiai sutriko.

Vilniečiai žaibiškai sumažino atsilikimą iki 3 taškų, vis dėlto paskutiniame kėlinyje buvo bejėgiai prieš Maurice‘ą Kempą. Aukštaūgis pelnė 33 taškus, atkovojo 11 kamuolių (7 – puolime) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, viso užsitarnaudamas 37 naudingumo balus.

„Ryto“ neišgelbėjo daugiau nei pusę taškų surinkęs gynėjų tandemas: Marcusas Fosteris (25 taškai) ir Elvaras Fridrikssonas (22 taškai).

Šeimininkams trečiadienį padėti negalėjo traumuotas Lukas Uleckas.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 25 (1/8 trit.), Elvaras Fridrikssonas 22, Gytis Masiulis 11, Martynas Echodas 10 (10 atk. kam.), Margiris Normantas ir Gytis Radzevičius – po 8;

„Bnei Herzliya“: Maurice‘as Kempas 33 (11 atk. kam.), Stephenas Thompsonas ir Chrisas Babbas – po 16, Sandy Cohenas 15, Quintonas Hookeris 12.

Paskutiniame ture gruodžio 21 d. „Rytas“ vėl namuose susikaus su pirmą vietą jau užsitikrinusiu „Lenovo“.

Pagal Čempionų lygos reglamentą, aštuonių reguliaraus sezono grupių nugalėtojai pateks tiesiai į aštuntfinalį, o antrą ir trečią vietas užimsiančios komandos bus suskirstytos į poras ir grumsis papildomame atkrintamųjų etape. Grupių autsaideriams turnyras baigsis.

Primename, kad „Rytas“ nesėkmingai pradėjo Čempionų lygos batalijas, pirmuose turuose pralaimėjęs dukart. Išvykoje vilniečiai apmaudžiai nusileido ir tai pačiai „Bnei Herzliya“ (85:90). Vis dėlto situaciją pataisė dvi pergalės iš eilės prieš „Peristeri“.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją