Klaipėdos „Neptūnas“ į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias pateko po pergalės namuose 83:73 (19:12, 24:21, 19:20, 21:20) prieš Bairoito „Medi“ (5-9) ekipą, be to, sulaukė palankios Strasbūro SIG pergalės Belgijoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai D grupėje liko treti (8/6).

Jeruzalės „Hapoel“ (12/2) ekipa kovojo C grupėje su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir dėl neparankaus taškų santykio į priekį užleido Atėnų AEK krepšininkus.

Bet jei mes turime svajonių tapti čempionais, tuomet reikės laimėti. Mes tikrai kausimės.
Kazys Maksvytis

Pirmosios aštuntfinalio rungtynės vyks kovo 6-7 dienomis, o atsakomosios – 13-14 dienomis.

„Gavome stipriausią įmanomą varžovą, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Jeruzalės komanda gerai žaidžia tiek Čempionų lygoje, tiek vietiniame čempionate.

Manau, kad tai finalo ketverto kalibro komanda, viena favoričių laimėti Čempionų lygą. Bet jei mes turime svajonių tapti čempionais, tuomet reikės laimėti. Mes tikrai kausimės.“

Odedo Kattasho kariauna Čempionų lygoje pirmauja pagal visus pagrindinius statistinius rodiklius: pelnomus taškus (vid. 90,4), atkovotus kamuolius (vid. 42,3), rezultatyvius perdavimus (vid. 22,7) bei naudingumo balus (vid. 110,7).

Vietiniame čempionate „Hapoel“ yra iškovojusi 12 pergalių bei patyrusi 5 pralaimėjimus, o tai jiems leidžia užimti trečiąją vietą.

Jeruzalės komandoje dviženklį naudingumo balų skaičių renka net septyni žaidėjai, o pirmaisiais smuikais groja legionieriai – Eurolygoje spindėjęs Jamesas Feldeine‘as, buvusi NBA žvaigždė Amar‘e Stoudemire‘as, amerikiečiai TaShawnas Thomasas, Joshas Owensas, DeSeanas Butleris ar Christopheris Johnsonas.

Svarbų vaidmenį užima ir vietiniai žaidėjai – Lioras Eliyahu. Pirėjo „Olympiakos“ trenerio Davido Blatto sūnus Tamiras ar Baras Timoras.

„Neptūnas“ su Jeruzalės komanda yra žaidusi prieš kiek daugiau nei trejus metus, dar Europos taurės turnyre. Tuomet grupių etape ekipos pasidalino po pergalę namų tvirtovėse.

Sėkmės aštuntfinalyje atveju klaipėdiečių ketvirtfinalyje lauktų Patrų „Promitheas“ bei Tenerifės „Iberostar“ poros nugalėtojas.

Savo varžovus sužinojo ir Arnoldo Kulbokos, Ado Juškevičiaus bei Jono Mačiulio atstovaujamos ekipos.

Bambergo „Brose“ su A. Kulboka aštuntfinalyje susitiks su Bandirmos „Banvit“ krepšininkais, Adas Juškevičius su Nantero 92 kovos su Stambulo „Bešiktaš“ ekipa, o Jonas Mačiulis su Atėnų AEK rungtyniaus su kita Graikijos ekipa Salonikų PAOK.

Čempionų lygos aštuntfinalio poros:

Klaipėdos „Neptūnas“ – Jeruzalės „Hapoel“

Bambergo „Brose“ – Bandirmos „Banvit“

Nantero 92 – Stambulo „Bešiktaš“

Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ – Venecijos „Umana Reyer“

Salonikų PAOK – Atėnų AEK

Patrų „Promitheas“ – Tenerifės „Iberostar“

Le Mano „Sarthe Basket“ – Bolonijos „Virtus“

Antverpeno „Giant“ – Mursijos UCAM

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)