Po įspūdingo pasaulio čempionato starto, kai C grupės pirmoje dvikovoje 101:62 sutriuškino Tunisą, Ispanijos rinktinė pirmadienį turėjo vargo su Puerto Riku.

Energingi ir šoklūs Puerto Riko krepšininkai rungtynių pradžioje diktavo savo sąlygas aikštėje, o pirmąjį kėlinį laimėjo 21:17.

Rezultatą išlyginę ispanai vylėsi atitrūkti nuo varžovų, tačiau du varžovų tritaškiai nubloškė juos atgal – 21:29. Rinktinės veteranų Rudy Fernandezo ir Marco Gasolio pastangomis dvikovos favoritai sugebėjo atsitiesti ir įpusėjus dvikovai turėjo minimalią persvarą 36:35.

Po didžiosios pertraukos Sergio Scariolos auklėtiniai 4 minučių atkarpą laimėjo 7:0, tačiau jų varžovai netruko priartėti – 42:45. Pasirodo, tai buvo tik nedidelė La Roja mankštelė.


M. Gasolis, Sergio Llullas inicijavo spurtą 14:2 ir skirtumą padidino iki 14 taškų – 57:43. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo lemiamas rungtynių lūžis – iki pat dvikovos pabaigos S. Scariolo auklėtiniai neprileido varžovų arčiau nei per 6 taškus.

Puerto Rikas: Gianas Clavellas 13, Gary Browne'as 11, Angelas Rodriguezas 9.

Ispanija: Marcas Gasolis 19 (3/8 dvitaškiai , 2/3 tritaškiai, 7/10 baudos, 7 atk.k.), Ricky Rubio 17 (8 atk.k., 4 rez.p.), Sergio Llullas 9.

Ispanai paskutines rungtynes žais su grupės autsaideriais Irano krepšininkais, o Puerto Rikas dėl vietos kitame etape susigrums su Tunisu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)