Tiesa, tiek Naujojo Orleano „Pelicans“, tiek Indianos „Pacers“ klubai kol kas yra ir už atkrintamųjų, ir už įkrintamųjų borto – abi lietuviškosios ekipos savo konferencijoje rikiuojasi 13-os.

Jei ši tendencija išliks, Jonui ir Domantui NBA varžytuvės gali baigtis anksčiau nei įprastai – jau balandžio 10 dieną. Ar ši aplinkybė ir tai, kad Lietuvos bokštai tokiu atveju gautų pakankamai laiko poilsiui, didina šansus juos išvysti nacionalinėje komandoje Europos čempionate?

„Jie pasiruošę žaisti už rinktinę. Jeigu tik bus kviečiami, manau, kad atvažiuos. Tik su Domantu tiesiogiai neteko pakalbėti. Susiskambinau su Arvydu Saboniu, perdaviau linkėjimus per jį, kad ir toliau taip žaistų, kaip žaidžia“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius.

Jis dvi savaites viešėjo JAV, kur Bostono ir Čikagos miestuose gyvai stebėjo talentingiausius išeivijos lietuvius.

Didžiausią ažiotažą tarp jų bent jau šiuo metu kelia neeilinių fizinių duomenų 17-metis Matas Buzelis. 208 cm ūgio žaidėją į savo jaunimo rinktinę jau verbuoja ir amerikiečiai, tačiau nesnaudžia ir naujoji Lietuvos krepšinio valdžia.

Ilinojaus valstijoje gimusiam ir augusiam jaunuoliui, žaidžiančiam privačioje „Brewster Academy“ mokykloje, V. Chomičius nuo LKF įteiktė kvietimą ne tik į jaunių (U18), bet ir vyrų rinktinės stovyklą. Šis manevras buvo atliktas su Kazio Maksvyčio žinia.

Visgi visų prestižiškiausių JAV universitetų medžiojamas vienas daugiausiai žadančių savo amžiaus grupės talentų M. Buzelis kol kas neskuba priimti sprendimo, kurios šalies garbę ginti.


„Į rinktinę papuola ne bet kokie žaidėjai, o tik patys geriausi. Matas paliko gerą įspūdį savo šuoliu, aikštelės matymu, gebėjimu valdyti kamuolį. Šiaip kuklus ir mandagus vaikinas. Jis priėmė ir kvietimus, ir Lietuvos marškinėlius. Viskas toliau priklausys nuo jo paties, o ne nuo mūsų.

Bet žinote, jis augo tikroje lietuviškoje šeimoje, auklėtas irgi taip pat. Kalba ir supranta lietuviškai. Jo šeima – tikri Lietuvos patriotai. Gal mūsų vizitas irgi kažkiek padės jo apsisprendimui, tačiau viską lems tolesnė eiga. Žinote, kiekvienas žmogus yra labai individualus ir tu negali nieko liepti. Jis turi pats nuspręsti. Aš jam pasakiau, kad daugiau galimybių žiūrint į ateitį jam pačiam suteiktų žaidimas Lietuvos rinktinėje“, – pasakojo 62-ejų metų specialistas.

Tai, kad iš paskutiniųjų reikia kovoti už M. Buzelį, pasisakė ir komentatorius Vaidas Čeponis.

„Į akis krinta jo didelis universalumas, mobilumas ir neįtikėtini duomenys. Būtų labai gaila, jei Lietuva prarastų tokį perlą ir jis pasirinktų atstovauti kitai šaliai. Tai būtų labai apmaudu“, – tvirtino žinovas.

Ką nutars Matas, sužinosime per artimiausią pusmetį. Tačiau kad ir koks galiausiai benuskambės jo verdiktas, LKF iš savo pusės bent jau bus padariusi viską.

„Gal pasirodysiu senamadiškas, bet man rinktinė reiškia šį tą daugiau nei likęs krepšinis – jei nejauti, kad tu ar tavo šaknys priklauso Lietuvai, jau ne tas“, – argumentuodamas, kodėl svarbu užmegzti ryšius su svetur augančiais gabiais tautiečiais, komentavo K. Maksvyčio asistentas Kęstutis Kemzūra.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)