27-erių vidurio puolėjo naujaisiais namais tapo Memfis: nepaisant to, kad „Grizzlies“ naujokas žaidė tik 19 rungtynių, tačiau jose lietuvis vidutiniškai pelnydavo po 19,9 taško per mačą, atkovodavo po 10,7 kamuolio. Panašu, kad kitą sezoną Jonas bus vienas tų nedaugelio vaikinų, kurie fiksuos 20-10 statistiką NBA čempionate, pranašauja FIBA, kuri pakalbino lietuvį artėjančio pasaulio čempionato tema.

Dar svarbesnis Jono vaidmuo nacionalinėje komandoje: panašu, kad J. Valančiūnas gali tapti kertiniu artėjančio FIBA planetos pirmenybių žaidėju.

To ypač laukiu ir dabar, juolab mes turėsime mėnesį pasiruošimui siekiant nugludinti mūsų stiprybes ir ginklus.
Jonas Valančiūnas

„Kiekvienas krepšininkas, kuris siekia sėkmingos karjeros, nori kuo daugiau žaisti, kuo dažniau rankose laikyti kamuolį ir būti reikšmingu savo komandoje.

Mano situacija po tų mainų man išėjo tik į naudą, komanda stengėsi žaisti per vidurio puolėjus. Aš labai džiaugiuosi radęs tokią aplinką naujoje komandoje“, – FIBA svetainei kalbėjo J. Valančiūnas.

„Memfyje daugelyje lemtingų situacijų kamuolys atsidurdavo mano rankose, taigi, turėdavau priimti svarbius sprendimus. Tokiais atvejais tu tobulėji.

Ne tada, kai analizuoji vaizdo medžiagą, paruoštą komandos žvalgų“, – paaiškino J. Valančiūnas.

Anot FIBA, Lietuva gali turėti vieną galingiausių priekinių linijų pasaulio pirmenybių metu: Domantas Sabonis praėjusiame NBA sezone fiksavo geriausius asmeninius rodiklius.

Du Lietuvos bokštai jau žaidė kartu pasaulio čempionato atrankoje ir abu mačus laimėjo įtikinama persvara.

Kaip sakė mūsų rinktinės strategas Dainius Adomaitis, tokioje grupėje nėra laiko siekti geros sportinės formos. Turi būti viršūnėje jau pasaulio čempionato starte.
Jonas Valančiūnas

„Žaisti kartu su Domantu – išties labai smagu. Nors turėjome tik savaitę laiko pasiruošimui šioms rungtynėms, aš labai laukiau, kada mes petys į petį kartu žaisime už Lietuvą.

To ypač laukiu ir dabar, juolab mes turėsime mėnesį pasiruošimui siekiant nugludinti mūsų stiprybes ir ginklus“, – FIBA svetainei kalbėjo J. Valančiūnas.


Lietuva planetos pirmenybėse varžysis taip vadinamoje mirtininkų grupėje kartu su Australija, Kanada ir Senegalu.

„Akistata su Kanada bus kažkuo ypatinga, juk žaisdamas Toronte atstovavau Kanadai. Bet tuo pačiu tai bus mūšis, kuriame mes pasistengsime sužaisti kuo geriau ir varžovams išspardyti užpakalius“, – juokėsi J. Valančiūnas.

„Aš labai gerbiu Torontą, tiek miestą, tiek klubo organizaciją. Ne tik Torontą, bet visą Kanadą reprezentuoja „Raptors“. Taigi, norėčiau padėkoti visiems savo gerbėjams Kanadoje. Čia praleidau ypatingus 7-erius metus. Tai vieta, kur prasidėjo mano NBA karjera.

Esu labai dėkingas už viską, bet pasaulio čempionate nebus rytojaus, tad privalėsime prieš kanadiečius laimėti“, – teigė J. Valančiūnas.

Tai bus mūšis, kuriame mes pasistengsime sužaisti kuo geriau ir varžovams išspardyti užpakalius.
Jonas Valančiūnas

Lietuva privalės laimėti ne tik prieš Kandą, bet ir bent arba prieš Australiją ar Senegalą.

„Mūsų grupė yra išties sudėtinga. Visi kalba apie Australiją ir Kanadą, ir jie yra teisūs. Šios komandos turi pasaulinio lygio žaidėjų, be to, nereikia užmiršti ir Senegalo.

Jie taip pat gali būti labai pavojingi. Kaip sakė mūsų rinktinės strategas Dainius Adomaitis, tokioje grupėje nėra laiko siekti geros sportinės formos. Turi būti viršūnėje jau pasaulio čempionato starte“, – apie FIBA 2019 mūsiškių varžovus atsiliepė J. Valančiūnas.

FIBA pasaulio krepšinio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d. ir tęsis iki rugsėjo 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)