Debiutinėse rungtynėse vyrų rinktinėje prancūzų supertalentas 18-metis Victoras Wembanyama per 23 minutes pelnė 20 taškų (5/11 dvit., 1/2 trit., 7/7 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo, perėmė kamuolį bei surinko 23 naudingumo balus.

Po pralaimėjimo Lietuva atrankos varžybų K grupėje nukrito į antrąją turnyro lentelės vietą.

Lietuvius į priekį vedė Marekas Blaževičius ir Eimantas Bendžius, pelnę po 14 taškų. Bendžius per 25 minutes pataikė 1 iš 3 dvitaškių, 4 iš 8 tritaškių, atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo bei surinko 11 naudingumo balų.

Tuo metu Blaževičius per 19 minučių pataikė 6 iš 11 dvitaškių, 2 iš 2 baudų metimų, atkovojo 6 kamuolius, dukart suklydo bei surinko 13 naudingumo balų.

Nuo pat rungtynių pradžios prancūzai pradėjo pavojingai tolti, kai po Damieno Ingliso dvitaškio su pražanga svečiai atsiplėšė 11:4. Tačiau antrajame kėlinyje Eigirdas Žukauskas ir Arnas Velička smeigė po tritaškį, o Marekas Blaževičius ir Kristupas Žeimaitis pridėjo po dvitaškį ir lietuvių atsilikimas ištirpo iki minimalaus (28:29).

Tada Wembanyama inicijavo spurtą 14:5 ir Prancūzija prieš ilgąją pertrauką vėl pabėgo į priekį (43:33).

Po pertraukos vaizdas Lietuvos naudai nepasikeitė. Prancūzai lietuvių aikštės pusėje smaginosi puolime, o mūsiškiai kažko susikurti atakose nesugebėjo. To rezultatas – 14:27 pralaimėtas trečiasis kėlinys, tad likęs ketvirtis buvo tik formalumas.

Po dvikovos K. Kemzūra atvirai pripažino – ruoštas planas pratybose neveikė.

„Tikėjomės varžovus pasitikti su kur kas didesne jėga ir agresyvumu. Viskas gavosi atvirkščiai. Mus išmušė varžovų spaudimas. Mes nesugebėjome pakankamai užspausti varžovus. Pirmas dalykas, jie pasiekė didesnį agresyvumo lygį.

Antras dalykas, jie pristabdė mūsų pikenrolo žaidimą, griovė mūsų planą. Aš nemeluosiu, klauskite vyrų, mes rengėmės, ruošėmės, žinojome, kaip norime žaisti.

Tačiau vienas dalykas treniruotės, kitas – rungtynės prieš tokius kūnus, atletiškumą ir agresyvumą. Tai mus paveikė.

Atrodė, viską darėme gerai, bet mes neįgyvendinome savo plano. Mes nebuvome agresyvūs, nesidalinome kamuoliu, kai turėjome kirsti, nekirtome.

Pirmoje pusėje mažiausiai šešis taškus praleidome tuomet, kai apsigynėme, atrodo, mes turime pelnyti taškus greitame puolime, bet pačioje atakos pradžioje atiduodame kamuolį ir praleidžiame taškus.

Tai labai skaudu.

Norėjome išnaudoti Mindaugą Kuzminską, jo žaidimą nugara ir pranašumą, tačiau realybėje jo nebuvo. Turbūt kai arti krepšio stovi 221 cm ūgio krepšininkas, su tokiomis rankomis, turbūt nėra paprasta užbaigti atakas.

Mus išmušė iš ritmo, strigome, atsirado klaidelės, nesusipratimai ir nesusikalbėjimas gynyboje“, – po dvikovos kalbėjo K. Kemzūra.

Prancūzijos rinktinėje debiutavo 221 cm ūgio 18-metis Victoras Wembanyama, kuriam prognozuojamas pirmasis kitų metų NBA naujokų biržos šaukimas. Jaunuolio debiutas pažymėtas 20 taškų (5/11 dvit., 1/2 trit., 7/7 baud.) ir 9-iais atkovotais kamuoliais.

Anot stratego, stabdant rinktinėje debiutavusį talentą su užduotimis geriau susitvarkė rinktinės vidurio puolėjai.

„Kai žaidėme su ketvirtaisiais numeriais, mus baudė antraisiais šansais. Kad ir keitėmės, bet įgūdžių nepakeisi. Turime tokius žaidėjus, kokius turime. Nenorėjome, jog V. Wembanyama žaistų veidu į krepšį, vėliau keitėme planą.

Manau, su vidurio puolėjais gynyba prieš V. Wembanyamą sekėsi geriau“, – tvirtino K. Kemzūra.

Patyręs krepšinio specialistas neabejoja – geriausias vaistas po tokio pralaimėjimo – pergalė artimiausiose rungtynėse.

„Žengti į aikštę ir laimėti. Tai geriausia psichologija po tokios nesėkmės. Efektyviausias vaistas po tokių rungtynių – geras mūsų žaidimas ir pergalė.

Bokso kalba, prasileidome gerą smūgį. Mes pajutome, koks gali būti varžovų agresyvumas.

Vyrai saugojosi, taupėsi per treniruotes? Tikrai ne, bet reikia įjungti dar aukštesnę pavarą, ją rasti.

Mes, kaip treneriai, turime dar labiau supaprastinti žaidimą, kad žaidėjams būtų lengviau suprantamos užduotys. Dabar gali galvoti daug ką. Tikrai lengva nebus. Visi kalba apie tą reikiamą vieną pergalę, bet tas paskutinis žingsnis yra sunkiausias.

Mes turime rasti valios, jėgų, eiti ir kautis. Kiek buvo situacijų, kai galėjome laiku prasižengti, tačiau to nepadarėme. Čia Šarūnas Jasikevičius dar tą išmokė. To nepadarėme, vadinasi, rezervų yra. Tą bandysime išnaudoti“, – tvirtino rinktinėje K. Maksvytį pavaduojantis K. Kemzūra.

Pirmadienį Lietuvos rinktinės laukia rungtynės išvykoje su Juodkalnija. Paskutinis FIBA pasaulio čempionato atrankos langas numatytas kitų metų vasarį, kur bus sužais paskutinės dvejos rungtynės.

Į kitais metais vyksiančias planetos pirmenybes pateks trys geriausios grupės ekipos.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)