Iki finalinės sirenos dar buvo likę pusantros minutės, kai „Lietuvos ryto“ arenos tribūnos pradėjo vieningais šūksniais reikalauti šimtojo taško. Vos po kelių sekundžių publikos įgeidį patenkino Mindaugas Lukauskis, o vilniečiai šventė lengvą pergalę prieš Sevilijos „Baloncesto“ (Ispanija) 100:78.

„Kaip ir sakiau prieš dieną, neturėjome teisės pralaimėti, nes norime pakovoti dėl pirmos vietos grupėje. Žaidėme atakuojantį žaidimą, gynyboje, regis, irgi nebuvo viskas blogai, neskaitant kvailų klaidų, po kurių praleidome apie 12 taškų. Aišku, pataikėme beveik 60 proc. tritaškių – vėl visi sakys, kad iš toli metėme dažniau nei iš po krepšio, bet šįkart juk taip iš tikrųjų nebuvo“, – šypsojosi V. Šeškus.

Vis dėlto toliašaudė artilerija surinko pusę viso „Lietuvos ryto“ šimtuko, o labiausiai pasidarbavo M. Gecevičius, kuriam nedaug trūko iki trigubo dublio: 26 taškai (7/9 tritaškių), 9 rezultatyvūs perdavimai, 7 atkovoti kamuoliai ir net 38 naudingumo balai.

„Nežinau, ką po tokių rungtynių žmogui pasakyti. Ačiū visiems žaidėjams, pavyzdžiui, jau su kokia energija šiandien Mike'as Moseris žaidė... Gal ir padidėjusi konkurencija tai lemia, net nepagalvojau apie tai, bet net treniruotėse puikiai matosi, kad jis pradėjo stengtis dvigubai“, – džiaugėsi V. Šeškus.

Atsakomąją dvikovą Sevilijoje su „Baloncesto“ ekipa vilniečiai žais jau po savaitės – toks Europos taurės LAST-32 etapo L grupės tvarkaraštis.

„Čia, Vilniuje, jie puikūs, bet namie mes tikrai galime atsirevanšuoti“, – drąsinosi Ispanijos čempionato autsaiderių strategas iš JAV Scottas Rothas.

„Duok Dieve, kad mūsų pataikymas būtų toks pat ar bent jau nedaug prastesnis. Varžovai, žinoma, pasiruoš gintis prieš Kšyštofą Lavrinovičių, kuriam šiandien leido mesti iš toli laisvam, todėl ir mums reikės kai ką pakeisti“, – į priekį žvelgė V. Šeškus.

Primename, kad „Lietuvos rytas“ antrame Europos taurės turnyro etape kol kas laimėjo dvejas iš trejų žaistų rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)