„Mano nuomone, „Žalgiris“ su dabartine sudėtimi jau įgyvendino savo tikslus – pateko į TOP-16 etapą. Komanda nėra sukomplektuota taip, kad nuolat tolygiai kautųsi su stipriausiais Europos klubais“, – dėstė 62-ejų metų krepšinio specialistas.

Anot V. Gomelskio, dar prieš sezoną buvo aišku, kad „Žalgiriui“ iškils problemų baudos aikštelėje grumiantis su galingais oponentais.

„Iš anksto buvo aišku, kad Kauno komandos „centro“ pozicijoje – skylė. Su visa pagarba R. Javtokui, jis negali sukurti spaudimo varžovams trijų sekundžių zonoje. Apskritai, mano nuomone, treneriai pirmoje sezono pusėje akcentavo pozicinį žaidimą ir greitas kontratakas, tačiau pasitikėjimas Manto Kalniečio ir Renaldo Seibučio duetu vilčių nepateisino“, – pažymėjo jis.

Ruso teigimu, Gintaro Krapiko atleidimas iš „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio posto jį sukrėtė.

„Gintaras jau yra geras treneris, o nuo pralaimėjimų niekas neapsaugotas. Klubo vadovai jį padarė atsakingu už rezultatus, kurių komanda, dėl eilės objektyvių priežasčių, negalėjo demonstruoti“, – pažymėjo jis.

„Dabar atėjo eilė Š. Jasikevičiui. Aš nesu įsitikinęs, kad jis pasieks gerų rezultatų. Galvoti reikia apie perspektyvą. Formuoti biudžetą ateinančiam sezonui, rinktis žaidėjus, atsisveikinti su veteranais“, – konstatavo krepšinio specialistas.

Su M. Kalniečiu „Žalgiris“ jau išsiskyrė penktadienį – 29-erių įžaidėjas karjerą tęs Milano „Emporio Armani“ gretose. Tuo metu Š. Jasikevičius, kurio perspektyvomis V. Gomelskis abejojo dar nematęs „Žalgirio“ pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“, prie Kauno komandos vairo Eurolygoje debiutavo pralaimėjimu Madrido „Real“.

LKL čempionate kauniečiai pralaimėjo principiniam varžovui Vilniaus „Lietuvos rytui“,o pastarąjį savaitgalį LKL rungtynėse kaip šiltą vilną sudorojo Alytaus „Dzūkiją“ ir turnyro lentelėje su 19 pergalių per 21 mačą užima pirmąją vietą.

„Mirtininkų“ vadinama Eurolygos TOP-16 etapo grupėje „Žalgiris“ (1/3) yra paskutinis, 8-as. Penktadienį penktojo turo rungtynės Maskvoje žalgiriečiai žais su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)