Nors anksčiau R. Kurtinaitį savo bičiuliu laikantis V. Gomelskis lietuvio darbą įvertinti atsisakydavo, po pralaimėjimo Saratovo „Avtodor“ klubui rusas nebesusilaikė. Atsakydamas į gerbėjo klausimą, ką daryti į aklavietę patekusiam „Chimki“ klubui, V. Gomelskis žodžių į vatą nebevyniojo.

„Manau, kad trenerio keitimas galėtų padėti „Chimki“, – savo internetinėje konferencijoje parašė V. Gomelskis. – Tik klausimas, kur rasti specialistą, kuris pagal klasę nenusileistų Kurtinaičiui, nekeistų komandos taktikos ir iš karto rastų kontaktą su žaidėjais-žvaigždėmis.“

Anot V. Gomelskio, didžiausia R. Kurtinaičio problema ir yra nesusitvarkymas su „Chimki“ milijonieriais, tarp kurių visų pirma išsiskiria A. Švedas – daugiausiai Eurolygoje uždirbantis krepšininkas.

„A. Švedas nėra superžvaigždė. Jam trūksta ir lyderystės savybių, ir stabilumo, kad galėtume jį laikyti pirmo ryškumo krepšininku. O tai reiškia, kad R. Kurtinaitis nesusitvarko su užduotimis, nekontroliuoja žaidimo. Jūsų klausimas skamba taip: „Ar įmanoma prisibelsti iki A. Švedo?“. Aš atsakysiu kitaip – būtina prisibelsti, jeigu „Chimki“ nori laimėti. Ir čia Rimui norisi priminti, kaip iki jo paties prisibelsdavo Tėtis (Aleksandras Gomelskis, – buvęs SSRS rinktinės, Maskvos CSKA treneris, V. Gomelskio tėvas, – red. past.). Jis tai padarydavo griežtokai, tačiau veiksmingai – daugiau klausimų nekildavo nei vienam, nei kitam.“

V. Gomelskis nebuvo linkęs teisinti aikštingu charakteriu pasižyminčio A. Švedo.

„Žiūrint iš vienos pusės, galima sakyti, kad Aleksejui trukdo jo charakteris. Žiūrint iš kitos, aš esu tvirtai įsitikinęs, kad žaidimo braižą, taktiką, žaidėjų funkcijas aikštelėje rikiuoja treneris. Ir Kurtinaičio kaltė – akivaizdi“, – savo bičiulio negailėjo rusas, pažymėjęs, kad R. Kurtinaitis neretai neįvertina varžovų – dėl šios priežasties buvo pralaimėta ir Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandai.

R. Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ komanda pastaruoju metu žaidžia itin banguotai – triuškinamas pergales keičia netikėti pralaimėjimai, kaip nutiko ir praėjusį savaitgalį. Chimkų krepšininkai išvykoje 84:87 nusileido Saratovo „Avtodor“ ekipai, kurios trenerių štabe dirba ir Gintaras Einikis.

Ne sykį po rungtynių R. Kurtinaitis savo auklėtinius kaltino dėl atsainaus požiūrio į darbą, jam teko aiškintis ir dėl žaidėjų konfliktų aikštėje.

„Treneri, šiandien akis badė mikroskandalai komandos viduje: tarp Paulo Daviso ir Petteri Koponeno, tarp Zorano Dragičiaus ir P. Koponeno, tarp Z. Dragičiaus ir Tyrese'o Rice'o. Kodėl jie kilo?“, – paklausė žurnalistas.

„Žinote, kaip ir sakau, kai pirmaujame 50 taškų, visi draugai, šypsomės. O kai būna sunkiau, nebėra draugiškų patarimų, pagalbos. Be abejo, visi esame profesionalai, ir koks nors nesėkmingas sprendimas sukelia kitų agresiją ar pyktį. Bet aš norėčiau, kad tokius dalykus aiškintumėmės racionaliau. Taip nutiko pirmą kartą šį sezoną. Gal čia dėl didelio noro laimėti po dviejų pralaimėjimų. Deja, nepavyko. Ir tai veikiausiai ir buvo tos agresijos priežastis“, – prieš keletą savaičių atsakymo ieškoti bandė 55-erių specialistas iš Lietuvos

Šiuo metu VTB Jungtinėje lygoje R. Kurtinaičio „Chimki“ (16/6) smuktelėjo į 5-ąją poziciją (pralaimėjo dvejas paskutines rungtynes), o Eurolygos TOP-16 etapo F grupėje Chimkų komanda (4/4) yra penkta – pralaimėjo trejas paskutines rungtynes.

R. Kurtinaitis Chimkų komandoje dirba nuo 2011-ųjų metų.

„Chimki“ pralaimėjimas Saratove:

R. Kurtinaitis auklėja Jamesą Augustine'ą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)