Tai V. Garastas sakė trečiadienį dalyvaudamas portalo 15min.lt vaizdo konferencijoje.

„Tikiu, kad J. Kazlauskas grįš, tačiau jei ne – reikia Rimo Kurtinaičio. Jis buvo truputį įsižeidęs, kai atsistatydino su Ramūnu Butautu. Bet dabar jis jau subrendęs treneris“, - pareiškė buvęs LKF vadovas.

Jis prasitarė, kad nežino, ar esant dabartinei situacijai ir pašlijus santykiams su Rusija, Lietuvos klubams reiktų dalyvauti VTB lygos turnyre.

„Po visų šių skandalų su pienu ir su verslu man peršasi mintis, kad visose sferose turėtų būti vienodi santykiai. Manau, kad reikėtų rimtai susimąstyti dėl dalyvavimo šiame turnyre“, - teigė V. Garastas.

Paklaustas, ar tikrai dėl jo kaltės Lietuvos rinktinės marškinėlių taip niekad ir nevilkėjo puikią karjerą NBA turėjęs Žydrūnas Ilgauskas, V. Garastas nusprendė papasakoti visą istoriją:

„Trejus metus treniravau Ž. Ilgauską (Kauno „Atlete“ - DELFI). Vieną sezoną įveikėme „Žalgirį“ šešis kartus. Antrame kėlinyje Ž. Ilgauskas pradėjo šlubčioti. Įvyko du gydytojų konsiliumai, bet jie nieko nerado ir leido jam žaisti. Komandos savininkas man taip pat tai liepė. O pasirodo, Lietuvoje tuomet dar neturėjome magnetinio rezonanso. Kai jis nuvyko į JAV, tyrimai parodė, kad jo pėdos kaulas skilęs ir - jau antrą kartą“.

Pasak V. Garasto, nuo to laiko Ž. Ilgauskas pradėjo itin saugoti savo sveikatą ir, nors 2008 m. jau buvo davęs sutikimą atstovauti Lietuvai, o 2 mln. litų draudimas taip pat buvo surinktas, paskutiniu metu „centras“ atsisakė dėl nugaros skausmų.

„Taigi visiems kažkodėl aš likau kaltas. Nors kaip tik Ž. Ilgauskas turi būti man dėkingas - juk paėmiau jį į „Atletą“ iš antros „Žalgirio“ komandos“, - prisiminė V. Garastas.

Penktadienį LKF Vykdomasis komitetas tarsis, kada skelbti rinkimų į federacijos prezidento ir rinktinės vyriausiojo trenerio postus datą.

Beje, V. Garastas pripažino, kad yra galimybė, jog LKF nesutiks atleisti dabartinio savo prezidento Arvydo Sabonio, bet, kas būtų tokiu atveju, prognozuoti nesiryžo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)