Finalo ketverte Kaune darbavosi daugybė žurnalistų iš visos Europos, ir nors veiklos jiems netrūko, organizatoriai pasirūpino, kad darbas vyktų sklandžiai. Kokybiškai įrengtos darbo vietos tiek greta aikštės, tiek šalia žaidėjų, kalbinti skirtos zonos, erdvi spaudos konferencijų salė ir joje užtikrintas nuotolinis sinchroninis vertimas į lietuvių, anglų, graikų ir ispanų kalbas. Taip pat – pakankamai elektros lizdų, ganėtinai kokybiškas interneto ryšys, du kartus per dieną teiktas maitinimas.

„Delfi“ kalbinti kolegos iš užsienio tikrai negalėjo skųstis suteikiamomis sąlygomis, o teigiamai jie atsiliepė ne tik apie tai, ką matė arenoje, bet ir apie Kauno miestą bei šio miesto žmones.

Svarstę čia atvykti, tačiau to nepadarę dabar turėtų gailėtis.
Alexas Molina, Eurohoops.net žurnalistas

„Man tai yra pirmas kartas Lietuvoje. Labai graži šalis. Nustebau, kokia ji žalia. Labai daug gamtos, labai gražu. Turnyras – puikus, viskas atrodė puikiai. Sprendimas čia surengti finalo ketvertą buvo labai teisingas. Jau ne vienus metus buvo kalbama, kad ši arena nusipelnė Eurolygos finalo ketverto. Esu laimingas dėl to, kad turnyras pagaliau čia atvyko“, – sakė Eurohoops.net žurnalistas Alexas Molina.

„Žalgirio“ arenoje dirbusių žiniasklaidos atstovų gretose netrūko ir gerai pažįstamų veidų – Eurolygos TV eteryje rungtynes komentavo buvęs žalgirietis Jiri Zidekas ir buvęs Arvydo Sabonio bendražygis Madride Joe Arlauckas, serbams finalo ketvertą „Sport Klub“ televizijoje padėjo žiūrėti buvęs „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius, o Graikijos televizijoje „Novasports“ rungtynes komentavo buvęs Graikijos ir Rusijos rinktinių vairininkas Fotis Katsikaris.

Praėjusį sezoną Malagos komandą „Unicaja“ treniravęs graikas Kaune yra lankęsis daug kartų, tačiau, atsidūręs naujose rogėse, jis pažino miestą ir jo žmones naujai.

„Kaunui buvo nelengva, nes finalo ketvertų organizatoriai įprastai paskiriami gerokai anksčiau ir turi gerokai daugiau laiko pasiruošti Nepaisant to, per trumpą laiką Kaunas atliko nuostabų darbą. Visi suprantame, kad „Žalgirio“ arena yra viena geriausių arenų Europoje, jei ne pati geriausia. Apgyvendinimas čia taip pat puikus, o žmonės – labai draugiški. Tiek dirbantys arenoje ar viešbutyje, tiek praeiviai gatvėje. Jautėmės čia labai gerai, o tai itin svarbu. Sveikinu organizatorius.

Tobulybei ribų nėra, geriau gali būti visada, tačiau tai buvo labai aukšto lygio renginys, svarbiausi poreikiai tikrai buvo patenkinti. Tą sako ir čia dalyvavę tiek krepšininkai bei treneriai, tiek sirgaliai. „Olympiakos“ fanai teigia, kad nors apsaugos darbuotojai jiems buvo griežti, jie savo darbą dirbo teisingai ir su šypsena. Lietuviai yra malonūs žmonės, o tai svarbiausia, nes reikšmingiausius įspūdžius palieka ne arenos ar organizacinės detalės, bet žmonių šiltumas“, – kalbėjo F. Katsikaris.

Dar vienas Kaune dirbęs treneris – buvęs Argentinos čempionų „San Lorenzo“ strategas ir Argentinos nacionalinės rinktinės trenerio asistentas Silvio Santanderas, ugdęs vieną „Real“ lyderių Gabrielį Decką.

„Kaunas yra tobula vieta žaisti krepšinį. Atvykę čia jaučiamės kaip krepšinio mieste. Puikus miestas, puiki arena. Tikiuosi, kad Eurolygos finalo ketvertai čia grįš ir ateityje“, – sakė Ispanijos „Basquet Plus“ televizijoje ekspertines įžvalgas apie finalo ketverto rungtynes teikęs S. Santanderas.

Finalo ketvertas Kaune – puiki patirtis. Vienintelis minusas – neišvystytas susisiekimas, sunku atvykti, mažai čia skrendančių lėktuvų.
„Sport.es“ žurnalistas Ramonas Palomaras

Arenai bei miestui komplimentus dalino ir kiti.

„Nuostabus turnyras. Geriausia arena, kokioje esu buvęs. Viskas čia yra puiku. Nesitikėjau, kad bus taip patogu. Man šis finalo ketvertas patiko daug labiau nei Belgrade ar Stambule. Kaunas yra labai gražus. Gaila, kad dėl darbų nespėjau geriau pažinti šio miesto, tad noriu kitais metais sugrįžti čia su savo dukra“, – sakė N. Kalabakas iš „Sport.gr“.

„Esu buvęs Kaune daug kartų, nes rašau apie „Olympiakos“ jau 20 metų. Visada sakiau, kad vieną dieną finalo ketvertas bus rengiamas čia. Žinojau, kad anksčiau buvo problemų su viešbučiais. Smagu, kad pavyko visas problemas išspręsti ir pagaliau priimti čia tokį renginį. Visi žinome, kaip lietuviai myli krepšinį. Man patiko, kad nors „Žalgiris“ ir nežaidė, lietuviai pasirūpino, jog arena būtų pilna.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune

Žinau, kad „Olympiakos“ fanams idėja surengti finalo ketvertą Kaune iš pradžių tikrai nepatiko, nes atvykti čia iš Graikijos gana sudėtinga. Jiems teko keliauti su persėdimu ir gana brangiai. Bet galbūt jie pakeitė nuomonę čia atvykę. Manau, jiems patiko, jog Kaunas yra mažas miestas, čia viską galima pasiekti pėsčiomis, tad jie sutaupė bent viešojo transporto išlaidas“, – kalbėjo Konstantinos Melagies iš „Gazzetta.gr“.

Idėja keliauti į Lietuvą nepatiko ne tik graikams, bet ir ispanams. Tiesa, priešingai nei graikai, Ispanijos krepšinio gerbėjai nepasižymi tradicijomis gausiai vykti palaikyti savo komandos į skirtingas šalis. „Delfi“ kalbinto „Eurohoops.net“ atstovo A. Molinos nuomone, į Kauną neatvykę ispanai turėtų gailėtis.

„Kažkas turėjo priekaištų, kad ispanams ir graikams kelionė į Lietuvą tolima, tačiau kelionės yra krepšinio dalis. Fanai turi mėgautis galimybe palaikyti savo komandas ne tik namuose, bet ir visoje Europoje, pažinti nuostabius miestus ir valstybes.

Svarstę čia atvykti, tačiau to nepadarę dabar turėtų gailėtis. Visi atvykę puikiai praleido laiką. Krepšinis čia sklando ore, o tokiu oru kvėpuoti krepšinio mylėtojams labai malonu“, – teigė A. Molina.

Tiesa, Lietuvos susisiekimą su Europa kaip problemą įvardino ne tik sirgaliai, bet ir žurnalistai. Pasak katalonų sporto apžvalgininkų, Kaunas turi daugybę pliusų, dėl kurių išvykti iš šio miesto nesinori, nors kelionė į priekį buvo nelengva.

„Man labai patinka, kad Kaune arena yra arti centro. Kituose miestuose iki arenos įprastai turi keliauti nemažą atstumą. Galėjome daug laiko praleisti ne tik arenoje ar viešajame transporte, bet ir mieste, kur žmonės buvo labai draugiški.

Finalo ketvertas Kaune – puiki patirtis. Vienintelis minusas – neišvystytas susisiekimas, sunku atvykti, mažai čia skrendančių lėktuvų. Bet visa kita – fantastika. Finalo ketvertas surengtas puikiai“, – sakė „Sport.es“ dirbantis Ramonas Palomaras.

Jam pritarė ir konkurentų tinklalapyje dirbantis jo bičiulis Julianas Felipo, turėjęs gražų palinkėjimą „Žalgiriui“.

„Vienintelė bėda – atvykimas, keliauti čia reikia keliais lėktuvais. Tai nepatogu. Bet kai atvyksti, viskas tobula, todėl išvykti tampa dar sunkiau, nei atvykti. Palikti šio miesto tiesiog nesinori. Arena – nuostabi, bene geriausia Europoje. Vertinant tiek aikštės matomumą, tiek sirgaliams sukuriamą patirtį. Miestas – labai gražus, labai švarus. Per kelias minutes pėsčiomis įmanoma pasiekti viską, ko tau gali reikėti.

Kaunas – bene pati geriausia viena Eurolygos finalo ketvertui. Akivaizdu, kad visi labai myli krepšinį, todėl smagu čia būti. Tikiuosi, ateityje šis turnyras čia bus rengiamas dar ne kartą. Jūsų krepšinio tradicijos ir meilė šiam žaidimui yra ypatinga. Būtų tobula, jei po kelerių metų finalo ketvertas vėl būtų rengiamas čia, o jame varžytųsi ir „Žalgirio“ komanda“, – kalbėjo J. Felipo iš „Mundo Deportivo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)