Europoje siautėjęs ir Eurolygos MVP bei čempionu tapęs L. Dončičius šią vasarą NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 5-uoju šaukimu ir iš Madrido „Real“ ekipos persikėlė į Dalaso „Mavericks“.

Nepaisant įspūdingų pasiekimų Europoje, už Atlanto talentingasis 19-metis sulaukė nemažai skeptiškų vertinimų ir kitų biržos dalyvių buvo vadintas pervertinamu. Š. Jasikevičius pareiškė, kad skeptikai nenutuokia, ką kalba.

Duodamas interviu Slovėnijos žiniasklaidai „Žalgirio“ strategas gyrė šios šalies krepšinio deimantą ir palygino jį su legendiniu Kroatijos krepšininku Draženu Petrovičiumi.

„Iš dalies Luka ir Draženas yra panašūs žaidėjai. Luka yra aukštesnis, bet Draženas buvo geriausias metikas. Jie turi panašių savybių – sugebėjimą lengvai rinkti taškus ir atlikinėti rezultatyvius perdavimus. Bus įdomu pamatyti, kaip Lukai seksis už Atlanto.

Luka turi viską, ko reikia puikiam žaidėjui. Sunku patikėti tuo, kaip gerai Luka skaito žaidimą būdamas tokio jauno amžiaus. Tai yra nerealu. Jis mato dalykus, kurių negali pamatyti ar išmokti padaryti 30-metis krepšininkas. Luka viską išmoksta natūraliai.

Joks koledžo žaidėjas negalėtų nuveikti to, ką Luka jau nuveikė Eurolygoje. Žinoma, jam pernai padėjo tai, jog jis aukštame lygyje jau buvo sužaidęs tris sezonus, todėl Luka prie tokio lygio prisitaikė. Žinau, ką kalbu, nes žaidžiau tiek NCAA, tiek Eurolygoje.

Eurolyga yra labai pajėgus turnyras, reikalaujantis didelių pastangų. Tai, ką būdamas itin jauno amžiaus Luka pasiekė žaisdamas tokiame dideliame klube ir tokiame pajėgiame turnyre yra neįtikėtina. Jis žaidė ypatingai stiprioje komandoje ir vedė ją į triumfą.

Tie vaikinai iš koledžo nė nenutuokia, ką kalba. Jie nesupranta, ką gali L. Dončičius“, – slovėnams pasakojo Š. Jasikevičius, kurio žodžius jau cituoja būrys žiniasklaidos priemonių iš įvairių šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)