Jei praėjusiais metais Maskvoje lemiamu momentu iniciatyvos ėmėsi ir rungtynių baigti asmeniniu meistriškumu nulėmė Sergio Rodriguezas, šį kartą tai padarė kita Eurolygos žvaigždė. Vienas rezultatyviausių turnyro žaidėjų M. Jamesas per pratęsimą pelnė 10 taškų, o paskutinis jo dūris per Nigelo Hayeso rankas buvo nokautuojantis – 82:85.

Nepaisant to, kad išbristi iš nesėkmių liūno Eurolygoje kauniečiams nepavyksta, Š. Jasikevičius po rungtynių Rusijos sostinėje savo -aidėjams gražių žodžių negailėjo, o į paskutinį rungtynių epizodą, pasibaigusį M. Jameso tritaškiu, tvirtino nekreipiantis dėmesio.

„Man tas paskutinis metimas visiškai neįdomus. Dar prieš tai buvo 45 minutės, per kurias tu galėjai išspręsti visus reikalus. Prieš M. Jamesą pastatėme vieną geriausių savo gynėjų, aukštą žmogų. Žinojome, kad mes. Įmetė, sveikinu“, – lakoniškai rungtynių atomazgą apibūdino „Žalgirio“ treneris.

„Pralaimėjimai ne visada atspindi tai, kas vyko aikštėje. Galima džiaugtis šios dienos rungtynėmis, nes daug dalykų padarėme gerai. Aišku, labai skausminga pralaimėti tokiu stiliumi, per pratęsimą, paskutiniu metimu.

Bet iš esmės kovojome su labai gera komanda iki pat pabaigos, turėjome savo šansų ir gaila, kad jų neišnaudojome“, – rungtynes vertino Š. Jasikevičius. – Mano manymu, blogai sužaidėme antrą kėlinį. Kai CSKA komanda buvo taktiškai pažeidžiama, padarėme aibę taktinių klaidų.

Atrodo, kad laimėję pirmą kėlinį (17:9 – tai buvo nerezultatyviausias CSKA kėlinys šiame Eurolygos sezone, – red. past.) galėjome pabėgti dešimčia taškų, tačiau vėl nieko nepataikėme ir per daug jiems atidavėme už dyką. Antra pusė buvo gražesnė, pataikėme sunkių metimų, bet jie irgi pataikė. Iš esmės esu patenkintas žaidėjais – man svarbiausia, kad po tokios pralaimėjimų serijos jie į Maskvą atvyko laimėti.

Kad neatvažiavo pasižiūrėti, kas čia bus. Neva CSKA geri žaidėjai, o mes gal „užsikabinsime“. Atvykome kovoti tikėdami, kad galime laimėti. Tai ir svarbiausia. Dabar belieka eiti toliau.“

Nors „Žalgiris“ šį kartą dominavo po lentą ir kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 48-30, koją kauniečiams ir vėl kišo chroniška šio sezono bėda – netaiklūs metimai. Dvitaškius kauniečiai šiose rungtynėse metė 47 proc. (24/51), o tritaškius – 33 proc. (6/18) taiklumu.

Pirmoje pusėje pro šalį apskritai skriejo visi tolimi metimai, o pirmą „Žalgirio“ tritaškį Artūras Milaknis pataikė tik rungtynėse sužaidus 28 min. – trečiojo kėlinio pabaigoje.

„Ir vėl tas pats. Nepataikome laisvi, pirmoje pusėje 0 iš 8 tritaškių. Be to, padarėme aibę taktinių klaidų, o jie įmetė. Manau, pirmoje pusėje mes galėjome dar labiau pažeist CSKA komandą, kuri šiuo metu nėra geriausios formos ir pradžioje atrodė gana nervinga“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

„Jeigu nekrenta tritaškiai, bandome rasti kitų sprendimų. Greitas puolimas, daugiau „centravimo“. Nesinori daužyti galvos į sieną ir vėl lipti ant to paties grėblio. Krepšinis susideda iš kamuolio judėjimo, mes judinome jį gerai, bet tie netaiklūs metimai buvo labai skausmingi“, – apie žaidimo su CSKA planą užsiminė treneris, o paklaustas, ar nuo „Žalgirio“ šį kartą nenusisuko sėkmė, nukirto, – Aš sėkme netikiu.“

Š. Jasikevičius neturėjo atsakymo, kodėl „Žalgiriui“ geriaus sekasi kovoti su Eurolygos favoritais, nei su vadinamos „tos pačios lygos“ komandomis.

„Nemanau, kad čia yra kažkokie dalykai. Gal taip sukrenta. Ateina rungtynės, mes joms ruošiamės. Bet kai kurių dalykų mes negalime kontroliuoti – negalime kontroliuoti, kaip žais varžovai, negalime kontroliuoti savo pataikymo. Kol susikuriame tuos metimus, mes savo sistemos nekeisime. Lygiai taip ir pernai buvo. Visi kalba tą patį – jeigu „Žalgiris“ pataiko, tai yra disciplinuota komanda. Jeigu ne, tai treneris per daug disciplinuos duoda. Mes tokių dalykų nepakeisime“, – dėstė Šaras.

Pagyros žodžių iš Š. Jasikevičiaus šį kartą sulaukė 19 taškų pelnęs ir 22 efektyvumo balus surinkęs Thomas Walkupas, taip pat ir drąsiai į žaidimą „įsijungęs“ Martinas Gebenas, kuriam mačas prieš CSKA tapo rezultatyviausiu Eurolygoje – 8 taškai per 11 min.

„Paulius Jankūnas jaučia kojos traumos pasekmes, ir šį kartą labai neblogai atrodė Gebenas. Solidžiai žaidžia Walkupas. Jis gali sužaisti geriau, gali blogiau, bet jis viską supranta. Su juo darome labai mažai taktinių klaidų, jis viską išpildo.

Komanda su juo funkcionuoja neblogai, o kai jis pataiko tris tritaškius, tai visai gerai. Jis daug dirba, metimas jo gražėja – manau, tegul tik meta“, – neseniai su klubu sutartį pratęsusį amerikietį gyrė treneris.

Žalgiriečiai po Eurolygos 12-ojo turo lieka su 3 pergalėmis ir rikiuojasi vienoje iš paskutinių turnyro lentelės pozicijų. CSKA su 8 pergalėmis priklauso lyderių grupei.

Kitą savaitę į Kauną žaisti Eurolygos mačo atvyks Valensijos „Basket“ krepšininkai – rungtynės vyks penktadienį, gruodžio 13 d. Tiesa, dar prieš tai žalgiriečių lauks išbandymas vietiniame fronte – sekmadienį namie kauniečiai surems ginklus su Vilniaus „Rytu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)