201 cm ūgio ir 125 kg sveriantis K. Loftonas jaunesnysis tiesiog triuškina varžovų bandymus jį sustabdyti ir tą daro subtiliai išnaudodamas didžiulę savo jėgą.

Dėl jo tvirto kūno sudėjimo neįmanoma Kennetho nusistumti, tačiau pats žaidėjas jaučiasi gana laisvai ir žaisdamas toliau nuo krepšio.

K. Loftonui tik 19 metų ir krepšininkas antrus metus studijuoja Luizianos universitete bei demonstruoja puikų progresą. Po solidaus pirmakursio sezono Kennethas tvirtai pradėjo savo antrus metus NCAA, vidutiniškai pelno po 19,4 taško bei atkovoja po 11,3 kamuolio, o iš žaidimo atakuoja 59 proc. taiklumu.

Amerikietis krepšinio bendruomenės dėmesį turėjo atkreipti šią vasarą U-19 pasaulio čempionate Rygoje, kuomet pirmenybių metu pelnydavo po 13,1 taško bei atkovodavo po 5,3 kamuolio.

Jis buvo vienas svarbiausių JAV rinktinės žaidėjų finale, kuriame amerikiečiai 83:81 pranoko prancūzus, o K. Loftonas per 26 min. pelnė 16 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.


Keletas paskutinių jo pasirodymų atkreipė nacionalinės žiniasklaidos ir sirgalių dėmesį.

Natūralu, jog krepšinio bendruomenė ėmė ieškoti palyginimų NBA. Pirmoje vietoje linksniuojamas Jono Valančiūno komandos draugas Zionas Williamsonas, tačiau tai labiau panašu į pokštą, nes Ziono svoris jau kurį laiką tapęs pajuokos objektu.


Tačiau jei ieškoma rimto palyginimo, kuriame atsižvelgiama į unikalų K. Loftono jaunesniojo įgūdžių arsenalą, ieškokite Zacho Randolpho. Jo žaidimas „Grizzlies“ komandoje puikiai iliustruoja plačias Kennetho galimybes.

Minkšta kairioji ranka, panašus ūgis, svoris ir kūno sudėjimas, o tokį derinį sunku rasti šiandieniniame krepšinyje. K. Loftonas turi net daugiau atletiškų sugebėjimų ir kiek greitesnes kojas, o greitį galima sieti su jo jaunyste.

Vienintelis klausimas – ar jis iš tikrųjų pateks į NBA ir dominuos lygoje taip, kaip tą daro būdamas tokio kūno sudėjimo NCAA? Kiek yra saugu žaisti su tokiu svoriu? Žinoma, įspūdinga masė padeda K. Loftonui sėkmingai kovoti po „lenta“, tačiau žaidžiant su tokiu svoriu yra sunku kūnui ir pavojinga keliams.

Galiausiai tai gali baigtis virtine traumų ir ankstyva karjeros pabaiga. Tiesiog pakanka pažvelgti į Ziono situaciją ir jo problemas dėl svorio.

Geriausias sprendimas K. Loftonui būtų sulieknėti: sumažinti riebalų kiekį ir užsiauginti daugiau raumenų, patariama basketballnetwork.net publikacijoje.

Jis neturi numesti daug svorio, o tiesiog perskirstyti jį raumenų masės naudai bei laikytis dietos.

Tokiu būdu jis vis tiek būtu labai pavojingas arti krepšio, taip pat tai pridėtų jam greičio ir būtų dar atletiškesnis.

Jei jaunuolis rimtai žiūrės į krepšinį, dirbs su savo kūnu ir toliau tobulins žaidimą arti krepšio, Loftonas gali tapti visiškai kitokio tipo žvaigžde šiuolaikinėje NBA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)