Nugalėtojų gretose Jonas Valančiūnas žaidė 31 minutę, pelnė 17 taškų (6/12 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 14 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovo metimą ir penkis kartus prasižengė. Jam žaidžiant „Pelicans“ pelnė 17 taškų daugiau už varžovus.

Po dvikovos krepšininkas neslėpė susirūpinimo tragiškais įvykiais Ukrainoje.

„Patikėkite, sunku kalbėti apie tai, ten vyksta nenormalūs dalykai. Priešas vis dar ten, žūsta nekalti žmonės, visas pasaulis kalba apie sankcijas, paramą, bet kažkas daugiau turi būti daroma. Sunku kalbėti, bet dėmesys dabar turi būti skiriamas Ukrainos žmonėms“, – po dvikovos savo nerimo neslėpė J. Valančiūnas.

Beje, Naujojo Orleano komanda, išreikšdama palaikymą Ukrainai, žaidė su geltonomis kojinėmis.


Domantas Sabonis dar praėjusią savaitę viešai palaikė komandos draugą ukrainietį Alexą Leną.

Po dvikovos su Denverio „Nuggets“ lietuvis spaudos konferencijoje atkreipė dėmesį į Ukrainoje pradėtą karą bei įvestą nepaprastąją padėtį Lietuvoje.

„Mano šeima gyvena Lietuvoje. Viskas, ko tikiuosi, kad jie būtų saugūs. Tiesiog noriu, kad viskas baigtųsi ir sugrįžtų taika“, – kalbėjo D. Sabonis.

Prieš dvikovą „Kings“ ir „Nuggets“ žaidėjai susikibo rankomis ir tylos minute pagerbė kovojusius ir žuvusius už laisvę ukrainiečius.

D. Sabonio komandos draugas, 28-erių Alexas Lenas – ukrainietis, gimęs Rytų Ukrainoje, Antracyto mieste.

Po rungtynių lietuvis išreiškė paramą ekipos draugui. „Tai pozityvus ir taikus gestas“, – apie tylos minutę ir komandų atiduotą pagarbą ukrainiečiams kalbėjo D. Sabonis.

„Esame kartu su Alexu Lenu, mūsų broliu. Palaikome jį ir norime, jog jis žinotų, kad esame su juo“, – teigė lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės