Į stovyklą atvyko beveik visi krepšininkai, pirmuosius išbandymus praleido tik rugpjūčio 15-osios vakarą į Lietuvą atskridęs Kenny Gainesas ir dar neatvykę Aleksandras Zacharovas ir Connoras Burchfieldas.

Pirmąją dieną atsinaujinusios komandos nariai ne tik susipažino, tačiau ir pasitikrino savo fizinę būklę. „Juventus“ kineziterapeutas Zigmas Komaras atliko funkcinių judesių testą, kurio metu buvo patikrinti krepšininkų funkciniai judesiai ir įvertinta traumų rizika nekontaktinėje situacijoje.

„Šį testą atlikome tam, kad pažiūrėtume žaidėjų funkcinius judesius, traumų riziką, galimybę traumuotis ne kontaktinėje situacijoje, kuomet atliekami fiziniai pratimai, ypatingai su svoriais ar pratimai atliekami neteisingai, būtent dėl to, kad žaidėjas nesugeba atlikti funkcijos.

Testą sudaro septyni pratimai, jų atlikimą interpretuoju aš, kaip profesionalus kineziterapeutas. Ateityje tos interpretacijos virs į korekcinius pratimus arba įeis į traumų prevencijos programą, kurią vykdysime kiekvieną rytą visos stovyklos metu. Kiekvieną dieną stengsimės atlikti visus pratimus kiek įmanoma teisingiau. Su kiekvienu krepšininku dirbsime individualiai ir stengsimės sumažinti traumų riziką“ – supažindino su atliktu testu Z. Komaras.

Paklaustas apie testo rezultatus Utenos klubo kineziterapeutas nebuvo labai patenkintas, jis aukšto balo krepšininkams neparašė ir pabrėžė, kad laukia dar labai daug darbo.

„Atlikto testo rezultatai parodė, kad geriausiai pasiruošęs Arvydas Šikšnius. Galbūt dėl to, kad daugiau dirbo vasaros metu arba rėmėsi mūsų naujojo fizinio rengimo trenerio rekomenduotu planu. Apie prasčiausius rezultatus labai sunku kalbėti, kadangi turime žmones, kurie nepilnai atsigavo po operacijų ar yra vyresnio amžiaus. Realybė tokia, kad visi testo rezultatai yra vidutiniški, o geriausiai pasirodė komandos kapitonas“ – dėstė „Juventus“ kineziterapeutas.

Pirmąją stovyklos dieną Utenos ekipos krepšininkai užbaigė pasitikrindami savo ištvermę ir sudalyvaudami pirmoje fizinio parengimo trenerio Mindaugo Saulevičiaus treniruotėje.

Apžvelgdamas ištvermės išbandymo rezultatus Z. Komaras įžvelgė kur kas daugiau teigiamų dalykų. Šio testo metu geriausiai pasirodė iš Šakių „Vyčio“ į „Juventus“ persikėlęs Gytis Radzevičius.

„Antrasis testas buvo skirtas patikrinti žaidėjų ištvermę, jo metu žaidėjai bėga dvidešimties metrų atstumą pirmyn ir atgal. Bėgantys krepšininkai girdi tam tikrus signalus, kurie ragina išbėgti tam tikru laiku ir pasiekti liniją iki tam tikro laiko.

„Geriausiai šį testą atliko Gytis, kuris pademonstravo geriausią ištvermę. Kalbant apie kitus krepšininkus – testo rezultatai nenustebino, tačiau jokiu būdu ir nenuvylė, nes kaip stovyklos pradžiai, tai yra itin geras pasirodymas.

Mane labiau nuliūdino pirmojo testo rezultatai, kadangi praktiškai visiems žaidėjams reikalinga korekcija ir traumų prevencijos būtinybė yra labai didelė. Kita vertus, gerai, kad tą laiku pastebėjome ir galėsime užbėgti traumoms už akių“ – baigė pokalbį žaidėjų būklę tikrinęs Z. Komaras.

Rugpjūčio 16 dieną „Juventus“ krepšininkų laukia rimtesnis išbandymas – dvi treniruotės, kurioms vadovaus komandos fizinio parengimo treneris M. Saulevičius ir kineziterapeutas Z. Komaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)