Šis sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rekomendacijas ir abiejų turnyrų pasiūlytas sąlygas.

Nemažą vaidmenį apsisprendžiant suvaidino ir atnaujintas FIBA turnyro pasiūlymas. Buvo sutarta, kad „Juventus“ klubas namų rungtynes galės žaisti Utenos arenoje. Tuo tarpu ULEB Europos taurės turnyre veikiausiai būtų tekę žaisti Kauno „Žalgirio“ arenoje, kadangi per tris mėnesius parengti Utenos areną taip, jog ši atitiktų keliamus reikalavimus, praktiškai buvo neįmanoma.

„Visada svajojome debiutuoti Europos turnyre savo žiūrovų akivaizdoje, todėl žaidimas Kaune, Vilniuje, Panevėžyje ar dar kitame mieste mūsų netenkino. Daug kalbėjome su Europos taurės turnyro organizatoriais, tačiau jie turi savo kriterijus ir jais vadovaujasi. Per tris mėnesius paruošti areną buvo praktiškai neįmanoma ne tiek dėl finansinių, kiek dėl biurokratinių aplinkybių. Tai – ilgas procesas, kuriam reikia laiko, o mes laiko neturėjome“, – teigė „Juventus“ komandos prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Anot Ž.Urbono, finansinis aspektas taip pat buvo vienas tų faktorių, apie kurios buvo daug diskutuojama prieš priimant sprendimą.

„Mūsų komanda visada ir visur privalo skaičiuoti pinigus. Šiuo atveju dalyvavimas ULEB Europos taurės turnyre mūsų klubui būtų tapęs sunkiai pakeliama našta. Kita vertus, džiaugiamės, jog rudenį turėsime galimybę debiutuoti Europos turnyre ir į Uteną atvežti aukšto lygio krepšinį. Situacija tokia, kad šį kartą mums reikia pasirinkti ir pasirinkimą lėmė ne emocijos, o realus situacijos vertinimas

Nors nė vienas iš ankstesnių rėmėjų neatsisakė mums padėti ir toliau, mūsų klubas intensyviai dirba ieškodamas naujų pagalbininkų. Artimiausiu metu bus paskelbti nauji rėmėjai, kurie, matydami mūsų nuoseklų darbą ir pasiekimus, įvertintus net Lietuvos krepšinio lygos (Geriausios metų organizacijos vardas), remia mūsų siekį žaisti Europos taurės turnyre“, – kalbėjo ekipos prezidentas.

Nusprendęs, kurioje lygoje žais, „Juventus“ klubas dabar kibs į naujo trenerio paieškas. Tikimąsi, kad sutartį su nauju strategu pavyks sudaryti artimiausiu metu ir tada bus pradėti komandos sudėties formavimo darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)