Treneriai. „Juventus“ prieš „Lietuvos rytą“ grūmėsi prie trijų skirtingų sostinės klubo trenerių. „Lietuvos rytas“ lengviausiai su uteniškiais susitvarkė pirmosiose sezono rungtynėse spalio 10-ąją, kai Marcelo Nicola vadovaujami vilniečiai sutriuškino „Juventus“ 100:77. Arvydo Gronskio treniruojamas „Lietuvos rytas“ namuose tik 83:82 palaužė Utenos klubą, o Tomas Pačėsas pralaimėjo mūšį jau Utenoje 88:92.

Istorija. „Lietuvos rytas“ prieš „Juventus“ laimėjo 17 iš 18 tarpusavio dvikovų. Pastaroji uteniškių pergalė namuose sausį buvo pirmoji po 17 nesėkmių iš eilės nuo 2009-ųjų.

Rodiklis. Jei „Juventus“ klubas po dviejų arba trijų kėlinių bus priekyje, didžiulė tikimybė, kad „Lietuvos rytas“ bus patiestas. Uteniškiai namuose laimėjo visas 8 rungtynes pirmaudami po 3 kėlinių ir visas 9 būdami priekyje po dviejų.

Įtampa. Beje, „Juventus“ gali pagalvoti apie pergalę, jei pavyks įnešti intrigos. Pavyzdžiui, žaisdamas svečiuose „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 2 rungtynes iš 3, kurios baigėsi ne didesniu nei 5 taškų skirtumu. Tuo tarpu Utenos klubas namuose laimėjo 5 iš 6 tokių mačų.

Lankomumas. „Juventus“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovą Utenoje stebėjo daugiau žiūrovų (2238) nei lankomiausią tarpusavio mačą Vilniuje (2050).

Permainos. „Juventus“ pasitinka pasikeitusį „Lietuvos rytą“. Nuo pastarųjų rungtynių Utenoje sausio 31-ąją, sostinės komandą paliko du žaidėjai – Rokas Giedraitis ir Žygimantas Janavičius, o atvyko du nauji – Denisas Lukašovas ir Artūras Jomantas.

„Juventus“ gretose permainų mažiau. Prieš du mėnesius Utenoje žaidė Raimundas Danys, kurio nebėra komandoje, o kovo 25-ąją „Juventus“ įregistravo du jaunus žaidėjus – 19-mečius Mantą Šerkšną ir Tomą Zdanavičių.

Kovingumas. Du „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjai patenka į naudingiausių „Tete-a-Tete Casino-LKL“ žaidėjų dešimtuką, bet kovingumu uteniškiai niekuo nenusileidžia varžovų priekinei linijai. Per trejas rungtynes „Juventus“ rinko vid. po 36 atšokusius kamuolius per mačą, kai „Lietuvos rytas“ sugriebdavo 36,3. Vilniečiai atkovoja kamuoliu mažiau nei įprastai (37,03 atk. kam.), o uteniškiai – pusantro daugiau (34,7 atk. kam.).

Lyderiai. Per trejas tarpusavio dvikovas aiškiai išsiskyrė abiejų komandų lyderiai. „Juventus“ gretose naudingiausiai (18,3 naud. bal.) ir rezultatyviausiai (17 tšk.) žaidžia Spenceris Butterfieldas, dar atkovojantis ir daugiausiai kamuolių komandoje (6 atk. kam.), nors tėra 191 cm ūgio. „Lietuvos ryte“ nesulaikomas Antanas Kavaliauskas pirmauja tose pačiose kategorijose kaip ir amerikietis – 17,7 naud. balo, 12,7 taško ir 5,7 atkovoto kamuolio.

Skirtumas. Didžiausiu skirtumu „Lietuvos rytas“ prieš „Juventus“ pirmavo 33-imis taškais, bet nepėsti ir „Juventus“ – buvo atsiplėšę 22 taškais.

Klaidos. Šį sezoną „Lietuvos ryto“ gynyba uteniškius verčia klysti beveik po 20 kartų per rungtynes. Žaisdami su Vilniaus klubu „Juventus“ savo klaidų vidurkį viršija 4 klaidomis (vid. 15,93).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)