Šeimininkai rungtynes pradėjo galinga atkarpa ir spurtu 10:2, tačiau su startiniu jauduliu susitvarkę svečiai iš Lietuvos pamažu stabilizavo rungtynių eigą. Antrame ketvirtyje Urbono auklėtiniai praleido vos 11 taškų ir, vedami Emilio Butkaus, sumažino varžovų persvarą iki minimalios.

Iki ilgosios pertaukos 14 taškų pelnęs Butkus rezultatyvumu lenkė daugiausiai žalos mūsiškiams su 10 pelnytų taškų pridariusį Roną Zipperį, tačiau antroje rungtynių pusėje Zipperis šią renkamų taškų dvikovą, o kartu ir rungtynių eigą nusvėrė į savo bei Izraelio rinktinės pusę.

Trečiajam ketvirčiui beįpusėjant rezultatas dar buvo lygos – 44:44 – tačiau tuomet Izraelio rinktinė surengė dar vieną spurtą 10:2 ir tvirtai suėmė rungtynių kontrolę į savo rankas. Nepaisant to, prieš ketvirtą kėlinuką komandas skyrė vos 6 taškų skirtumas.

Visgi lemiama dešimtis minučių tapo pragaištinga lietuvių pasirodymui. Įsibėgėję varžovai netruko atsiplėšti dviženkliu skirtumu, o sparčiai blėstančias viltis trumpam įžiebęs Tautvydo Baltrušaičio tritaškis įsibėgėjusiam Izraelio puolimui prilygo tik akimirką.

Paskutiniajame ketvirtyje absoliučiai dominavę šeimininkai apylyges rungtynes pavertė triuškinama savo pergale. Tolimais metimais gelbėtis bandę lietuviai per visą susitikimą realizavo vos 6 iš 26 mestų tritaškių bei prarado net 22 kamuolius.

Izraelis: Ronas Zipperis 28 (7/14 trit.), Nevo Sommerfeldas 24 (8/12 dvit., 2/2 trit., 7 rez. perd.), Ofekas Golas 16, Yuvalas Levinas 14 taškų.

Lietuva: Emilis Butkus 22 (7/13 dvit., 2/5 trit., 2/5 baud.), Tautvydas Baltrušaitis ir Mintautas Mockus po 13 taškų.

Kovą šiame turnyre Lietuvos aštuoniolikmečiai pratęs jau rytoj, trečiadienį, 17 val. susitikdami su bendraamžiais iš Graikijos. Anksčiau pasibaigusiose B grupės rungtynėse Prancūzija rezultatu 78:68 įveikė Portugaliją, o Graikija po atkaklios kovos rezultatu 85:83 palaužė bendraamžius iš Estijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)