Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei rezultatas dar buvo lygus (78:78), o kamuolys priklausė šiauliečiams, tačiau jie neleistinai suklydo išsimesdami kamuolį iš užribio, o Dovis Bičkauskis jiems atsidėkojo tritaškiu.

„Gražaus krepšinio nebuvo ar, kaip sako kolegos, krepšinio nebuvo visai. Tokiame lygyje žaidžiant negali būti 20 atkovotų kamuolių po varžovų krepšiu, tiek elementarių klaidų. Labai daug broko. Dabar iki gero krepšinio toli, komandinio žaidimo reikės palaukti, bet mano paprastas posakis: viščiukus skaičiuosime pavasarį, o gal neskaičiuosime“, – kalbėjo Antanas Sireika.

Paklaustas, kuri – pernai metų ar dabartinė – komanda atrodo pajėgesnė, „Šiaulių“ strategas negalėjo pasakyti.

„Praėjusį sezoną per pasiruošimą žaidėme dar blogesnių rungtynių nei šiemet. Atrodėme tikrai ne ką geriau. O su Nicku Zeisloftu, kuris tokiu auksarankiu paskui tapo, pradžioje mes iki pykčių eidavome, kad NCAA nieko neišmoko ir nereagavo į tai, ką gynėjai darė. Lauryno Biručio statistika irgi buvo 4 taškai, 2-4 atkovoti kamuoliai. Buvo visko.

Taip kad aš jokios panikos nematau. Man reikia, kad žmonės, kurių ir taip gerų nėra daug – daugiau yra jaunimo, visų pirma būtų visi kartu ir kad jie pagautų tą filosofiją, supratimą, kaip žaisti, o ne remtųsi prigimtiniais dalykais. Tam reikia įdėti daug darbo. Negaliu pasakyti, kaip čia bus, ar jie pasiduos tam auklėjimui, mokymui“, – sakė jis.

„Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas džiaugėsi vieninteliu dalyku – pergale.

„Svarbiausia buvo laimėti, paimti tą tašką. Nes pradžia sezono naujoms komandoms yra „nervatriopkė“. Žaidėjai dar nepagavę ritmo, kaip visad kaip studentams trūksta laiko, jaučia įtampėles bereikalingas.

Aišku, atrodė, kad visas rungtynes kaip ir kontroliavome tą situaciją. Pradžioje gal šiek tiek tokie apsnūdę buvome. Nors negali sakyti apsnūdę, tiesiog laisvi nepataikėme iš po krepšio, tritaškių – net juokinga. O už tai sporto Dievas baudžia. Kai ėmėme pirmauti, pradėjome bandyti dėjimus, „alley-oop'us“, viena ranka mesti, mandravoti ir baigėsi mūsų persvara“, – skėsčiojo rankomis jis.

Treneris pagyrė savo auklėtinių kovingumą, kuris lemiamu metu ir leido iškovoti pergalę.

„Šiaulių“ vyrukai kabinosi, staiga jie pataikė iš kišenių tokius neįtikėtinus metimus, mes jų nesubaudavome, kada turėjome, ir jie grįžo į kovą. Antroje pusėje jie pataikė fantastiškus tritaškius – vieną ir nuo lentos. Nesame čia galva stipresni, bet galėjome ramiau laimėti. Smagu, kad vyria nesuskydo – vadinasi, charakterį turi“, – pažymėjo Ž. Urbonas.

Pasiteiravus apie komandos naujoko Alexanderio Hamiltono pasirodymą (3/14 dvitaškiai), „Juventus“ strategas negailėjo pastabų.

„Jūs patys matėte, A. Hamiltonas prasiveržia ir iš po krepšio tris kartus prameta. Tada deda dešine ranka, nors yra kairiarankis. Jis – nesvietiško potencialo žmogus, bet jam lygiai taip pat reikia mokytis. Jis atvažiavo po dvejų metų G lygoje. Vieną mėnesį buvo ir „Golden State Warriors“ gretose.

Taip, jis matė Stepheną Curry, padavė jam rankšluostį gal vieną sykį. Darbo su jo galva laukia beprotiškai daug. Ką jis gerai daro, tai dalinasi kamuoliu. Manau, kad jis išmoks. Jis imlesnis už prieš tai čia buvusį Anthony Irelandą, o ir gynyboje – nepalyginamai geresnis“, – vaizdingai dėstė jis.

Paprašytas įvertinti A. Sireikos sprendimą paskutinę susitikimo minutę pakeisti šiauliečių lyderį Igną Vaitkų (22 taškai, 27 naud. balai), Ž. Urbonas tikino nenustebęs.

„Aš trenerį pažįstu. Mes dvejus metus dirbome patys į petį, buvau jo asistentas. Labai gerbiu visus jo sprendimus. Dėl to jis ir čempionas Europos, nes nebijo rizikuoti. Priima kartais šiek tiek nelogiškus sprendimus, bet kada tu kitoks, tu ir gali tapti čempionu. Jeigu žaisi viską pagal vadovėlį, taip kaip mus augino nuo seno treneriai, tai būsi toks kaip visi arba negalėsi iššokti maksimaliai. Dėl to jis ir yra vienintelis Europos čempionas treneris. Jo sprendimai yra neginčijami“, – šyptelėjo jis.

Sekmadienį „Juventus“ priims LKL čempioną Kauno „Žalgirį“, o „Šiauliai“ sieks pirmos pergalės savo arenoje prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)