Rungtynes galingai pradėję vilniečiai jau įpusėjus pirmajam kėliniui susikrovė dviženklį pranašumą (21:11). „Lietuvos rytas“ pratęsė puolimu grįstą krepšinį ir antroje ketvirčio pusėje bei po pirmojo kėlinio pirmavo 12 taškų persvara – 33:21.

Antrajame kėlinyje vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą ne tik puolime, bet ir gynyboje – „Vytautas“ pirmuosius taškus pelnė prabėgus net keturioms minutėms (40:23).

Adamas Lapeta pataikė dvitaškį ir kėlinį „Lietuvos rytas“ baigė spurtu 12:3, po kurio pirmavo – 62:34.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštelėje nė kiek nepasikeitė – aikštės šeimininkai pratęsė savo dominavimą, laimėjo ketvirtį 24:12 ir triuškino varžovus net 40-ies taškų skirtumu – 86:46

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti dvi su puse minutės Julius Jucikas pelnė 100-ąjį „Lietuvos ryto“ tašką (101:56).

Clevinas Hannah smeigė du tritaškius, Rokas Giedraitis pridėjo dvitaškį ir vilniečių pranašumas peržengė 50-ies taškų ribą (109:56).

Likusi rungtynių dalis klausimų dėl nugalėtojo nekėlė – „Lietuvos rytas“ šventė triuškinamą pergalę – 109:60.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai antrą mačą iš eilės prieš varžovus laimėjo dviženkliu taškų skirtumu.

Tiesa, Į Vilnių „Vytautas“ atvyko nukraujavęs. Prie negalinčių rungtyniauti Tomo Dimšos ir Sauliaus Kulviečio prisidėjo ir kovo mėnesio geriausias lygos krepšininkas Vytenis Lipkevičius. Puolėjas per praėjusį mėnesį rinko po 26 naudingumo balus, tad jo netektį Virginijui Šeškui buvo sudėtinga kompensuoti.

„Lietuvos rytas“ sekmadienio mačą pasitiko turėdamas keturių laimėtų pergalių seriją ir ją pratęsė mače su „Vytautu“.

„Lietuvos rytas“ (21/8): Artūras Gudaitis 22, Anthony Fisheris ir Rokas Giedraitis po 14, Clevin Hannah 9, Laimonas Kisielius 11, Tayloras Brownas 8, Drew Gordonas, Margiris Normantas ir Jamesas Baronas po 7, Adamas Lapeta ir Julius Jucikas po 4, Artūras Jomantas 2.

„Vytautas“ (15/14): Domantas Šeškus 12, Artūras Valeika ir Vytenis Čižauskas po 10, Darius Gvezdauskas 9, Tadas Klimavičius 7, Martynas Linkevičius 6, Tomas Delininkaitis 3, Tomas Michnevičius 2, Regimantas Minoitas 1 taškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)