Paskutinėse trečiose kontrolinėse rungtynėse nebuvo registruoti Domantas Sabonis ir Marius Grigonis. Strategas Darius Maskoliūnas paskutiniame teste norėjo įsitikinti Roko Giedraičio ir Tomo Dimšos galimybėmis žaidžiant antroje pozicijoje.

Būtent T. Dimša tapo rezultatyviausias ketvirtadienio rungtynių žaidėjas, pelnęs 13 taškų. Po mačo D. Maskoliūnas pagyrė ne tik gynėją, bet ir visus rinktinėje plušančius krepšininkus.

Tomas įrodinėja savo žaidimu, kad mums reikia stipriai pagalvoti.
Darius Maskoliūnas

„Dėl Tomo žaidimo – jis yra toks „skylių užkaišiotojas“. Nežinau, ar gražiai nuskambėjo. Jis gali žaisti pirmoje, antroje pozicijoje. Gal jis ne tiek puolimo žmogus, bet jį galima naudoti gynyboje prieš pirmą ir antrą varžovų numerius, tiek žaidžiant taip vadinamą „small ball'ą“, kai visi keičiamės. Jis žino sistemą, jam lengviau.

Žiūrėdami į priekį, su kokiomis komandomis reikės žaisti, tai mums tokių „ball handler'ių“ labai reikia. Jis įrodinėja savo žaidimu, kad mums reikia stipriai pagalvoti“, – teigė D. Maskoliūnas.

Pats T. Dimša spaudos konferencijoje išliko gana kuklus kalbėdamas apie savo pasirodymą ir išskyrė esminę rinktinės problemą.

„Klaidų per daug. Dėl to negalime jau rungtynių pradžioje susikrauti kažkokios persvaros, tas startas būna kiek sunkesnis, vėliau susitvarkome ir atitrūkstame. Tiesiog negalime daryti tiek klaidų.

Atrodo, pirmomis minutėmis bėgame be galvos, daug energijos, iš pirmų opcijų bandome kažką padaryti, bet nepavyksta.

Tiesiog reikia ilgiau palaikyti tą kamuolį, prasukti derinį ir tų klaidų sumažės. O dabar bėgame, bandome nutraukti derinį, iš to ir kyla klaidos“, – kalbėjo T. Dimša.

Jis pats nesureikšmino savo sėkmingų pasirodymų draugiškose rungtynėse.

„Nemanau, jog sužaidžiau ar gerai, ar blogai, tų klaidų buvo ir iš manęs. Tą matome, analizuojame klaidas, bandome tvarkyti situaciją.

Žaidžiau per ankstesnius rinktinės „langus“, žinau sistemą, gal iš tos pusės man kažkiek lengviau“, – teigė T. Dimša.

Krepšininkas rungtynių metu dirigavo komandai keisdamas įžaidėjus, taip pat ankstesniame teste sėkmingai rungtyniavo antroje pozicijoje keistamas Marių Grigonį.

„Žinau tuos derinius, nėra taip, jog mane įmestų į įžaidėjo poziciją. Treniruotėse keičiu tiek Luką (Lekavičių), tiek Mantą (Kalnietį), tiek Roką (Jokubaitį). Rungtynių metu man ši pozicija nėra naujiena, tiesiog bandau ekipą įvesti į puolimą“, – teigė T. Dimša.

Rokas Giedraitis vylėsi, jog rinktinė jau yra pasiruošusi olimpiniam atrankos turnyrui.

„Komandos žaidimą vertinu pozityviai. Su kiekviena diena tobulėjame, stipriai dirbame, ruošiamės, laiko daug neturime.

Gerėja susižaidimas, treniruotėse taip pat viskas gerai, reikia tikėtis geriausio. Ko labiausiai trūksta? Nežinau, ko gero, vienas kito supratimo žaidime. Tikėkimės, jog jau esame pasiruošę artėjančiam turnyrui.

Kaip bus, matysime. Dar turime šiek tiek laiko, liko 3-4 treniruotės“, – teigė R. Giedraitis.

Pats strategas teigė, jog apsispręsti liko tik dėl vieno žaidėjo.

„Ar tos rungtynės davė kažkiek atsakymų dėl galutinio 12-uko? Gal kažkiek ir davė. Gal dėl 13-uko. Neturime galutinio sprendimo. Nedaug liko, pakentėkite, tuoj turėsime galutinę sudėtį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo D. Maskoliūnas.

Atranka į Tokijo olimpines žaidynes Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Šeimininkai pradės varžybas A grupėje su Venesuela (antradienį) ir Pietų Korėja (ketvirtadienį). B grupėje susigrums Slovėnija, Lenkija ir Angola. Į Japoniją keliaus tik turnyro nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)