Per šią savaitę „Žalgiris“ Eurolygoje žaidė su dviem Rusijos komandomis ir abejas rungtynes pralaimėjo. Maskvoje CSKA komandai po pratęsimo nusileista 97:99, Kaune Maskvos srities „Chimki“ krepšininkams – 83:84.

Pastarasis pralaimėjimas namuose šį Eurolygos sezoną žalgiriečiams buvo penktas iš tiek pat galimų – savoje arenoje Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pasiekti pergalės dar nepavyko.

Maskvoje E. Ulanovas per 27 min. taškų nepelnė, prametė visus 4 metimus, atkovojo keletą kamuolių ir susitikimą baigė su neigiamu (-1) naudingumo koeficientu.

Kaune žalgirietis per 20 min. pelnė 6 taškus (2/2 dvit., 2/3 trit.), sugriebė 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir 3 sykius suklydo, surinkdamas 4 naudingumo balus.

Nors šį sykį pasibaigus susitikimui E. Ulanovas išvengė tiesioginių ir viešų Š. Jasikevičiaus pastabų, strategas po pralaimėjimo neišskirdamas pavardžių kalbėjo apie žaidėjus, kurie „neįsiklauso į jo pastabas ir žaidžia prastai“.

„Tie, kurie kreipia dėmesį į sisteminius dalykus – mano pastabas – eina į priekį, o kiti eina tik blogyn. Turiu dvylika žaidėjų su kuriais žaidžiu – ateis laikas ir mes surasime rotaciją, galbūt išgausiu iš žaidėjų tai, ko noriu“, – teigė „Žalgirio“ vedlys.

Persirengimo kambaryje po rungtynių E. Ulanovas išgirdo klausimą, ar sunku priprasti prie šį sezoną jau ne kartą girdėtos kritikos dėl gana blankaus savo žaidimo.

„Žinote, čia yra dalis mūsų gyvenimo. Visada būna gerų momentų, būna ir blogų. Tokia profesija, skųstis nėra laiko. Aš nenoriu asmeniškai vertinti savo rezultatų. Kol kas labiausiai man rūpi komandinis rezultatas – kad nepavyksta iškovoti pergalės namuose, kad šią savaitę pralaimėjome dvejas rungtynes, kurias galėjome laimėti. Tas labiausiai ir nuvilia“, – kalbėjo E. Ulanovas, Eurolygoje vidutiniškai pelnantis po 6,3 taško, sugriebiantis po 2,9 kamuolio ir renkantis po 6,4 naudingumo balo.

Rungtynėse su Chimkų klubu žalgiriečiai pasiekė šio sezono antirekordą – prarado net 21 kamuolį.

Anot E. Ulanovo, jau ne pirmas kartas, kai klaidos pasipila antrame rungtynių kėlinyje, kuris „Žalgiriui“ tradiciškai būna nesėkmingiausias.

„Nemanau, kad čia nuovargis po trečiadienio rungtynių ar kažkas panašaus. Tiesiog antrame kėlinyje padarome labai daug nereikalingų klaidų. Kai turėjome 10 taškų pranašumą, turėjome jį išlaikyti. Tačiau vietoje to mes leidome varžovams sugrįžti į rungtynes. Įgiję pranašumą nesugebame ne tik jo padidinti, bet ir išsaugoti. Sustojame, pradedame džiaugtis turimu rezultatu ir oponentai tuo pasinaudoja. Čia irgi yra tikrai didelė bėda“, – dėstė žalgirietis.

Šias rungtynes „Žalgirio“ arenoje pagal oficialų protokolą stebėjo beveik pilnutėlės tribūnos – 14 537 žmonės, kuriems spaudos konferencijoje už palaikymą padėkojo Š. Jasikevičius.

Savo ruožtu E. Ulanovas apgailestavo, kad jau ketvirtą kartą namuose šį sezoną nuliūdino savus gerbėjus ir vylėsi, kad jų susidomėjimas „Žalgirio“ rungtynėms komandai sunkiu momentu neišblės.

„Faktas, kad po pernykščio sezono kartelė komandai iškelta labai aukštai. Gaila, kad niekaip nepavyksta iškovoti tos namų pergalės ir jos padovanoti sirgaliams. Tačiau labai tikiuosi, kad žmonių palaikymas išliks, kad mes ateityje galėsime pasidžiaugti kartu. Nors ir nelaimime, varžovai mums gali tik pavydėti, kad turime tokius gerbėjus“, – teigė E. Ulanovas.

Tris kartus iš eilės pralaimėjusi „Žalgirio“ komanda artimiausias dvejas rungtynes taip pat žais savoje arenoje. Kitą ketvirtadienį Kaune žalgiriečiai priims Milano „AX Armani“ su Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)